Kontorkomplekset Neroport på Kay Fiskers Plads i Ørestad. Foto: Castellum

Castellum sælger Neroport i Ørestad for 778 millioner kr.

Det svenske, børsnoterede ejendomsselskab Castellum har netop solgt det 32.477 kvm store – inklusive parkering – kontorkompleks Neroport til den svenske kapitalforvalter Genesta. Køberen er Genestas fond GNRE Fund 111 Denmark BidCo 1 ApS.

Neroport på Kay Fiskers Plads 9-11 i Ørestad i København er solgt for 778 millioner kr., hvilket er på niveau med seneste vurdering i 4. kvartal 2020. Ejendommen har en lejeværdi på 65 millioner kr. og er 89 procent udlejet.

– Ejendommen har været i Castellums ejerskab siden købet af Norrporten og har givet et godt afkast igennem 5 år. Genesta fortsætter som ny ejer med at udvikle ejendommen, når Ferring flytter til deres nye domicil i efteråret 2021. Vi har en høj porteføljeomsætning, der nu giver os mulighed for at købe yderligere kontor- og logistikejendomme samt projekter. Vores strategi om vækst i Norden og på tilvækstmarkeder som København ligger dermed fast, siger adm. direktør Henrik Saxborn, Castellum.

Colliers har bistået Castellum i salget.

Læs også Topchef Henrik Saxborn forlader Castellum

Læs også Klövern-topchef skifter til Castellum

Nu københavnske ejendomme for 4 milliarder kr.
Castellum er en af Nordens største aktører inden for kontor-, lager- og logistikejendomme. I porteføljen i København er der, efter salget, kontorer- og logistikejendomme til en værdi på 4 milliarder kr.

Ferring fik, hvad der dengang blev betegnet som en god pris på købet af grunden i Ørestad mod at forpligte sig til at bruge en anerkendt arkitekt og dermed sparke Ørestad i gang på en måde, der kunne inspirere andre til kvalitetsbyggerier.

Byggeriet gik i gang i 1998, og det blev senere solgt til ejendomsselskabet Norrporten, som i dag er en del af Castellum, der med en udbygning i 2009 og investeringer på en halv milliard kr. byggede sidebygninger til selve højhuset. Det var i den forbindelse, at hele tilbygningen også fik et nyt navn, nemlig Neroport.

Læs mere i Svenske Norrporten investerer 500 millioner kr. i Ørestad

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kontorkomplekset Neroport på Kay Fiskers Plads i Ørestad ses til venstre. Foto: By & Havn 2020/Ole Malling

Henning Larsen Architects tegnede også den nye tilbygning med 3 etagers blokke og 2 tårne med henholdsvis 3 og 5 yderligere etager.

Ferring-bygningen blev opført af MT Højgaard og fik prisen for bedste byggeri i 2002 på den daværende nordiske ejendomsmesse Nepix. Prisen blev uddelt af den tidligere Volvo-profil Per Mellander, Sipa, der understregede vigtigheden af en gennemarbejdet strategi i et nedadgående marked.

Læs også Klövern køber kontorejendom på Kalvebod Brygge for 1,4 milliard kr. af Genesta

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder