Adm. direktør Nadim Stub, Proptech Denmark. Foto: Proptech Denmark

København bliver vært for ny proptech-pris

Corona har accelereret indførelsen af ny teknologi i ejendomsbranchen, Property Technology, kendt som proptech. Det gælder lige fra virtuelle rundvisninger, data, der understøtter branchens beslutninger eller fjernstyret ejendomsdrift. På flere fronter er nordiske virksomheder faktisk på forkant med innovationsbølgen, og i dag er der mere end 500 nordiske proptech-virksomheder, hvoraf halvdelen er medlem af en af de nordiske proptech-sammenslutninger.

For yderligere at understøtte den udvikling stifter de fire nordiske foreninger for proptech-sammenslutninger i henholdsvis i Sverige, Norge, Danmark og Finland en ny pris, der til nordiske startups, der udbyder løsninger, som hjælper ejendomsbranchen med at skabe ny effektivitet. Prisoverrækkelsen finder sted i København i foråret 2022, og prisen kommer til at hedde Nordic Proptech Awards (NPA).

– Nordic PropTech Awards vil vise, at Norden har meget at byde på og er et hotspot for digital innovation inden for ejendomme. Samtidig bliver det et vindue, hvor de mange stærke løsninger bliver synliggjort overfor både kunder, investorer og andre med interesse for ejendomme og i ejendomsbranchen, siger adm. direktør Nadim Stub, Proptech Denmark og leder af prisudvalget i 2022.

Nordisk fællesskab mellem proptech-foreninger
Nordic PropTech Awards ejes og drives af de nordiske proptech-sammenslutninger og er et udtryk for det stigende nordiske samarbejde på området.

– Vi oplever ofte, at det er naturligt for startups som det første at kigge til et naboland, når de gerne vil internationalisere deres produkter, siger Nadim Stub.

Proptech Danmark arbejder allerede nu med en række forskellige priskategorier. Det kan for eksempel være for bedste contech-løsning, hvilket er byggeriets pendant til proptech, og er en sammentrækning af Construction Technology. Men det kan også være indenfor specifikke dele af proptech-markedet som bedste ‘Real Estate Fintech’-løsning, bedste bæredygtige produkt, mest innovative produkt, elementer i fremtidens kontor eller digitale løsninger til energistyring.

Kategorierne ligger dog endnu ikke fast og flere kategorier er under overvejelse.

– Vi vil gerne kaste et skarpt lys på regionens intelligente løsninger. Dermed håber vi på at styrke innovationen og se en stigning i branchens brug af nordiske proptech-løsninger. De nordiske lande har et hurtigt voksende proptech-økosystem med en unik kultur og en stærk krydsbestøvning mellem lande, brancher og virksomheder. Det er et stærkt fundament, som vi ønsker at styrke og understøtte med Nordic PropTech Awards, siger Nadim Stub.

Unge virksomheder med maksimalt 75 ansatte
Man kan søge om priserne, men der er en række krav for, at man kan komme i betragtning, som at virksomheden maksimalt må være 7 år, ikke have mere end 75 ansatte og skal have kontorer i Norden. Alle kan ansøge fra og med maj frem til 3. kvartal. De nominerede bliver offentliggjort i slutningen af året, og selve kåringen og prisceremonien bliver i starten af 2022.

Prisvinderne får udover anerkendelsen synlighed som en fremtrædende virksomhed, man skal holde øje med i den nordiske branche. Derfor kan de bruge prisen i deres markedsføring.

– De vil få opmærksomhed i de nordiske lande gennem omtale og invitationer til præsentationer ved nordiske netværksarrangementer. Vinderne får også personlige møder med medlemmerne af juryen – lige fra mentorordninger til pitching. Yderligere får de gratis medlemskaber og sparring med hver national proptech-sammenslutning, siger Nadim Stub.

Juryen udvælges i fællesskab af de nationale sammenslutninger og vil bestå af nestorer med dokumenterede resultater inden for ejendomme, finansiering og teknologi – og en erfaring, der sikrer, at de kan anerkende de praktiske, teoretiske og finansielle aspekter af proptech og iværksætterånd.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder