Dette boligprojekt på Blåbærvej i Kolding indgår i handlen. Illustration: Birch Ejendomme

Birch og Niam lander milliardhandel med 782 boliger

Den svenske ejendomsfond Niam har netop købt 10 boligudlejningsejendomme med samlet 782 boliger fordelt i fem jyske byer. Ejendommene ligger i Aarhus, Silkeborg, Kolding, Randers og Fredericia og udgør cirka 69.000 kvm boliger. Boliglejemålene har en gennemsnitsstørrelse på 88 kvm.

Bag salget står udviklingsselskabet Birch Ejendomme fra Silkeborg.

Parterne ønsker ikke at oplyse transaktionssummen, men den beløber sig til omkring 1,5 milliard kr., erfarer Estate Media. Dermed er handlen årets hidtil største boligtransaktion på dansk jord.

Udvider samarbejde
Ejendommene, som består af 646 rækkehuse og 136 lejligheder, bliver opført med henblik på at opnå DGNB-certificering.

– Vi overtager løbende ejendomme fra 1. september og to år frem, fortæller Niams landechef i Danmark, Michael Berthelsen, til Estate Media.

Med den nye handel med knap 800 boliger mellem Niam og Birch Ejendomme har Birch solgt i alt 33 ejendomme til Niam fordelt på næsten 200.000 kvm over de seneste fire år.

– Vi er glade for at udvide vores samarbejde med Birch Ejendomme, som fortsætter med at levere boliger i god kvalitet, og som passer til efterspørgslen i markedet. Vi har en ambition om at bygge en større boligportefølje i Danmark bestående af nye boliger med en leje, som danskerne er i stand til at betale, og dette opkøb understøtter strategien. Niam lægger vægt på at der bygges bæredygtigt, og det understøttes ved at boligerne bliver DGNB-certificeret, fremhæver Michael Berthelsen.

Aktører inde over handlen
Hos sælger, Birch Ejendomme, er partner Thomas Bertelsen selvsagt også tilfreds med handlen og fremhæver den tætte relation med Niam.

– Vi er glade for, at en så velrenommeret nordisk investor har et fortsat ønske om at handle ejendomme med os, som vi tror på skyldes, at Niam er tilfreds med både den kvalitet samt sikkerhed for levering af bæredygtige udlejningsboliger målrettet markedsefterspørgslen, siger Thomas Bertelsen.

I handlen er Niam blevet rådgivet af Accura, Niras og EY, mens Birch Ejendomme som sælger er blevet rådgivet af Poul Schmith/Kammeradvokaten og har haft blandt andet Sweco Architects, Luplau og Poulsen samt Birchs egne arkitekter som rådgivere i udviklingsprocessen. Desuden har Geopartner været landinspektør.

Lignende milliardhandel ved årsskiftet
Den nye handel minder meget om Birchs frasalg, som blev annonceret 30. december 2020, da den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs sammen med det danske ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskab Rubik Properties købte syv boligudlejningsejendomme med mere end 900 boliglejemål, som alle bliver DGNB–certificeret og forventes at stå færdig i løbet af 2022. Pris: I underkanten af 1,5 milliard kr.

Boligprojekterne ligger også i Jylland – nærmere bestemt i Silkeborg, Horsens, Kolding, Viborg og Randers og udgør over 70.000 kvm.

Læs mere i Goldman Sachs og Rubik i milliardhandel – køber over 900 boliger

Så sent som i sidste uge annoncerede Birch Ejendomme sammen med det aarhusianske ejendomsudviklingsselskab 1927 Estate salg af 7.470 kvm boliger fordelt på 166 lejligheder på den tidligere Gasa-grund i Tilst vest for Aarhus. Køberen er et selskab etableret af den norske investeringsbank og investment manager Pareto Securities.

Læs mere i Pareto Securities køber 166 boliger af dansk duo

I midten af marts annoncerede familieejede Birch Ejendomme, som i dag ejes og drives af de fem partnere René Birch, Thomas Bertelsen, Peder Østergaard, Thomas Bøgild-Jakobsen og Kenneth Biirsdahl, salg af 110 lejelejligheder fordelt på 10.950 kvm på den tidligere Gasa-grund i Tilst. Her var køberen også et Pareto Securities-selskab.

Læs mere i Birch sælger boliger i trecifret millionhandel

Danmarkshistoriens største ejendomshandel 
I januar faldt danmarkshistoriens største ejendomshandel på 12,1 milliarder kr. helt på plads, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte handlen, hvor Niam lige inden jul solgte boliger og erhvervsejendomme til det svenske ejendomsselskab Heimstaden.

Læs mere i Danmarkshistoriens største ejendomshandel godkendt

Læs også Heimstaden køber Niam-ejendomme i Danmark for 12,1 milliarder kr.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder