Ådalshuset ved Åbyhøj i Aarhus. Foto: Luplau & Poulsen Arkitekter

Pensionsinvestor køber Aarhus-boliger for en halv milliard kr. af KPC

Industriens Pension har for ’omkring 500 millioner kr.’ købt 190 nybyggede lejligheder ved Aarhus-forstaden Åbyhøj.

Bag salget af Ådalshuset, som Industriens Pension netop har overtaget, står KPC Ejendomsudvikling, som er en del af den familieejede udviklings- og entreprenørkoncern KPC med hovedsæde i Herning

Læs mere i Nyt rekordår for KPC – toplinjen runder 3 milliarder kr.

Anden etape af det nye boligkvarter Åbyen står klar til at tage imod nogle af kvarterets kommende beboere.

16.800 kvm boliger plus parkeringskælder
Industriens Pension indgik allerede i slutningen af 2018 en forhåndsaftale om at købe det færdigudviklede boligprojekt. Ådalshuset har et samlet areal på knap 16.800 kvm, der er fordelt på forskellige lejlighedstyper på mellem 56 og 126 kvm. Derudover indeholder ejendommen en parkeringskælder med 92 pladser.

– Vi er glade for at medvirke til udviklingen af det tidligere industriområde, der nu er blevet et attraktivt, grønt boligkvarter i Aarhus. Med købet af Ådalshuset har vi fået endnu en moderne boligejendom, der er beliggende centralt i Aarhus, og som er i tråd med vores strategi om at udbygge porteføljen af boligudlejningsejendomme, siger ejendomsdirektør Søren Tang Kristensen, Industriens Pension.

Fra industriområde til boligkvarter
Ådalshuset ligger i det nye boligkvarter Åbyen, der ligger i forlængelse af Åbyhøj et par km fra bymidten i Aarhus. Tidligere har området været domineret af en række ældre erhvervsejendomme, der er blevet nedrevet til fordel for nye boliger. Området ligger tæt på Ådalens natur og Brabrandsøen.

KPC Ejendomsudvikling har stået for projektudviklingen, mens projektets totalentreprenør har været Raundahl & Moesby. Luplau & Poulsen Arkitekter har stået for arkitekturen.

Læs mange flere nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder