Henrik Saxborn. Foto: Castellum

Topchef Henrik Saxborn forlader Castellum

Castellum – med danske ejendomme for flere milliarder kr. – skal nu på jagt efter en ny adm. direktør, eftersom Henrik Saxborn forlader det svenske ejendomsselskab.

Ifølge en meddelelse fra Castellum har Henrik Saxborn meddelt bestyrelsen, at han forlader selskabet inden for seks måneder. Fra 2006 til 2013 var Henrik Saxborn viceadm. direktør, inden han i 2013 blev forfremmet til adm. direktør.

– Castellum er en fantastisk virksomhed og i dag et af de stærkeste ejendomsselskaber i Norden med en fremtrædende position inden for teknologiudvikling og bæredygtighed. Det har været et privilegium at kunne skabe alt dette sammen med alle de engagerede og vidunderlige kolleger, siger Henrik Saxborn i en meddelelse, hvori han ikke nævner årssagen til sit exit.

Flugter med Rutger Arnhult som ny formand
Henrik Saxborns opsigelse kommer få dage efter, at Rutger Arnhult efter ni år som adm. direktør i det svenske ejendomsselskab Klövern havde sidste arbejdsdag den 25. marts. Allerede 29. december 2020 varslede Rutger Arnhult, at han stoppede i Klövern for at blive bestyrelsesformand i Castellum.

I en kommentar til Henrik Saxborns opsigelse siger Castellums nye bestyrelsesformand, Rutger Arnhult:

– På vegne af bestyrelsen vil jeg takke Henrik Saxborn for hans tid som adm. direkør og et positivt bidrag til selskabets udvikling og vækst. Castellum er godt rustet til fremtiden, og jeg ser frem til at fortsætte med at udvikle virksomheden sammen med bestyrelsen. og ledelsesteam.

Henrik Saxborn fortsætter som topdirektør i seks måneder, eller indtil en efterfølger tiltræder.

Forhenværende formand kritisk
Rutger Arnhult har overtaget formandsposten i Castellum efter Charlotte Strömberg, der har været kritisk over for udvælgelsen af Rutger Arnhult som formand. Kritikken kom allerede på dagen, hvor Rutger Arnhult meddelte, at han tre måneder senere skulle være ny bestyrelsesformand i Castellum.

Blandt andet har Charlotte Strömberg været skeptisk over for, at Rutger Arnhult med nærtstående parter i praksis kontrollerer de børsnoterede ejendomsselskaber Klövern og Corem Property Group – selskaber, som Castellum konkurrerer med.

Derfor advarede Charlotte Strömberg som daværende bestyrelsesformand i Castellum selskabets aktionærer mod valget af Rutger Arnhult som ny formand:

– Vi mener ikke, at det er gavnligt for alle aktionærer i Castellum eller kompatibelt med god selskabsledelse at have en bestyrelsesformand i Castellum, der er involveret i konkurrerende aktiviteter. Det gør ingen forskel i praksis, hvis Rutger Arnhult fratræder som adm. direktør i Klövern og forlader bestyrelsen i Klövern og Corem Property Group.

Læs også Topchef i Klövern stopper – efterfølger trækker ud

Læs også Klövern-topchef skifter til Castellum

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder