Foto: Søren Duran Duus

Butikslejerne fortsætter fald på syvende år

Også i 2020 faldt butikslejen, som betyder, at lejen er faldet de seneste syv år. Nærmere bestemt er huslejen i gennemsnit faldet med 0,3 procentpoint om året siden 2014, viser en opgørelse fra Ejendomdanmark. Det er vel at mærke uden inflation.

– Faldet er ikke dramatisk, men til gengæld er tendensen meget klar. Det er altså en skrøne, at butikkernes huslejer bare stiger og stiger. Tværtimod har de været faldende, selvom der selvfølgelig er forskelle fra område til område. Dermed udviser ejerne også en stor tilpasningsevne over for de butikker, der de seneste år har skullet tilpasse sig et marked, hvor onlinehandel har ændret på vilkårene, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Faldet i huslejeniveauet var i 2020 på 0,5 procentpoint. Faldet er større end gennemsnittet for de seneste år og hænger sammen med, at det har været et usædvanligt år, hvor coronarestriktioner i perioder har lukket store dele af butikslivet og de liberale erhverv.

Negativ rekord i februar i år
– Vi har kunnet se, hvordan butikkernes restancer er bølget op og ned i takt med ned- og genåbninger, men også at de hele året har ligget på et unaturligt højt niveau. Så lige nu er både butikker og ejere under et ekstraordinært pres, siger Jannick Nytoft.

– Der er indgået mange lokale aftaler mellem erhvervslejere og ejere, som har gjort, at butikkerne har kunnet holde snuden over vandet. Det er ingen hemmelighed, at hjælpepakkerne ikke har fungeret optimalt, og derfor er det vigtigt, at der bliver fundet løsninger ude i virkeligheden.

De danske butikker skylder i en opgørelse fra februar i år 2,1 milliarder kr. i husleje. Stigningen var den højeste på en enkelt måned siden coronakrisens begyndelse.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje