Frederiksberg Centret. Foto: Søren Duran Duus

– Skuffende at store centre fortsat må vente

Det er grundlæggende godt, at et bredt flertal i Folketinget nu er enig om en genåbning, men ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, er utilfreds med, at shoppingcentre på over 15.000 kvm først må åbne 21. april.

– Det er uforståeligt for os, at shoppingcentrene ikke kan åbne tidligere og dermed være med til at sprede påskehandlen på en kontrolleret og sikker måde, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Han påpeger, at butikkerne i centrene er hårdt trængte, og de derfor ville have fået stor nytte af en hurtigere mulighed for at genåbne.

I stedet er politikerne blevet enige om at skelne mellem centre på under 15.000 kvm, som må åbne den 13. april, mens de store centre kan følge trop den 21. april.

’Et gigantisk økonomisk oprydningsarbejde’
– Vi håber, at genåbningen sker i dialog med virkeligheden, så vi kan få økonomien i store og små butikker i gang igen. Der forestår samtidig et gigantisk økonomisk oprydningsarbejde efter det sidste år. Vi skal have gang i erhvervslivets vækst, og den opgave skal vi allerede begynde at drøfte nu, siger Jannick Nytoft.

Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Et bredt, politisk flertal blev sent mandag aften enig om en langsigtet plan for genåbning af Danmark i forbindelse med Covid-19.

Rammeaftalen betyder blandt andet, at liberale erhverv som frisører, massører og tatovører må genåbne lige efter påske, som er tirsdag den 6. april. Det sker med krav om mundbind og coronapas.

Få overblik Se de vigtige datoer i genåbningsplan

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje