Foto: Søren Duran Duus

Overblik: Se de vigtige datoer i genåbningen

Et bredt, politisk flertal blev sent mandag aften enig om en langsigtet plan for genåbning af Danmark i forbindelse med Covid-19.

Bag rammeaftalen står den socialdemokratiske regering, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Aftalen betyder, at liberale erhverv som frisører, massører og tatovører må genåbne lige efter påske, som er tirsdag den 6. april. Det sker med krav om mundbind og coronapas.

Tirsdag den 13. april må mindre butikscentre, stormagasiner, arkader mv. på under 15.000 kvm genåbne.

– Genåbningen gælder ikke for biografer, restauranter og caféer mv., som er lokaliseret i indkøbscentret mv. Der vil gælde arealkrav og krav om mundbind eller visir samt retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne og tiltag, der skal modvirke ophold i fællesarealer mv., herunder afskærmning af bænke, stole mv. Retningslinjerne vil blive drøftet i sektorpartnerskabet på baggrund af oplæg fra sundhedsmyndighederne, fremgår det af rammeaftalen.

De tiltag og restriktioner, der ikke lempes fra den 6. april og 13. april, forlænges til og med den 20. april.

Storcentre på over 15.000 kvm må genåbne den 21. april. Desuden åbnes – med coronapas – udendørsservering på restauranter, caféer, museer, kunsthaller, biblioteker, mv.

Åbning for servering indenfor 6. maj
Torsdag den 6. maj genåbnes for servering indenfor på restauranter og caféer, ligesom der genåbnes for spillesteder, teatre, og biografer.

Aftalepartierne er enige om, at et coronapas vil bidrage til epidemikontrollen, så store dele af erhvervene og kulturlivet kan genåbne tidligere end ellers. Coronapasset skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ inden for 72 timer (både PCR- og antigen-test).

Børn under 15 år er undtaget.

– Vi kommer til at gå forsigtigt til værks. Vi kan åbne mere nu i Danmark, og er det modsatte af, hvad man oplever i flere andre lande, hvor tredje bølge af Corona er en realitet.

– Med få undtagelser skal det danske samfund åbnes, når alle over 50 år er vaccineret. Efter påske kommer alle børn og unge tilbage i skole eller uddannelse i et eller andet omfang, og de liberale erhverv kan åbne, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) ved et pressemøde i Landstingssalen sent mandag aften.

Læs også Vedtaget genåbning: Skuffende at store centre fortsat må vente

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder