Adm. direktør og medejer Boris Nørgaard Kjeldsen, Dades. Foto: Ehrhorn Hummerston

Dades køber boliger for over 400 millioner kr. af engelsk kapitalfond

Det danske ejendomsselskab Dades har netop købt 165 lejeboliger fordelt på tre ejendomme i Virum og Nærum – begge nord for København – og i Frederikssund.

Det drejer sig om Gyvelholm i Virum, Rundforbiparken i Nærum og Skyllebakke Havn i Frederikssund.

Aftalen er indgået med Coller Capital Partners, hvor Deas Asset Management har forvaltet de tre udlejningsejendomme, som er opført mellem 1994 og 1998, for den hidtidige ejer, den engelske kapitalfond Coller Capital med hovedkvarter i London.

Transaktionssummen beløber sig til over 400 millioner kr., oplyser Dades.

– Der er tale om en pænt stor handel, hvor vi overtager tre uhyre attraktive boligbyggerier med i alt 165 familieboliger, som samtidig har vist sig at appellere til det stigende antal mange seniorer, som prioriterer at bo godt, siger adm. direktør og medejer Boris Nørgaard Kjeldsen, Dades.

Cash flow fra dag 1
Boris Nørgaard Kjeldsen oplyser, at der for Dades især har været to ting, der har gjort investeringen interessant: Først og fremmest ejendommenes attraktive beliggenhed i hvert deres geografiske område i kombination med en høj kvalitet i både materialer og rent håndværksmæssigt, hvilket også afspejler sig en ’ultralav’ fraflytningsprocent.

– Men det, der er med til at gøre investeringen i præcis de tre bebyggelser her rigtig interessant for os – ja, det er, at den giver os et cash flow fra dag 1, hvilket hænger sammen med, at alle 165 lejemål både er opført, udlejet og i fuld drift. Den form for investeringsmuligheder ser man ikke så ofte i dag, siger Dades-direktøren.

Har boligejendomme for 4 milliarder kr.
Dades har i øjeblikket boligejendomme for 4 milliarder kr. Hertil kommer en pipeline på knap 2,5 milliarder kr., som selskabet forventer at realisere inden for de kommende to år. Det nyt opkøb er en konkret udmøntning af strategien på området for højkvalitetsboligejendomme. Uden at ville sætte navn på siger Boris Nørgaard Kjeldsen, at ’yderligere en spændende boligudviklingssag er på vej i løbet af kort tid’.

– Vi vil det her, og har derfor flere kvalitetsprojekter på bedding, siger han.

Hidtil har Dades primært fokuseret på erhvervsejendomme og butikscentre. Men nu bevæger Dades sig i stigende grad ind på markedet på for lejeboliger for især familier og seniorer.

Danmarks fjerdestørste ejendomsinvestor
Det privatejede ejendomsselskab Dades er Danmarks fjerdestørste ejendomsinvestor. 31. december 2020 var den samlede ejendomsportefølje bogført til 45,150 milliarder kr.

Procentvis var fordelingen 53 procent kontor, 15 procent bolig og 32 procent retail. Geografisk var Dades’ investeringer fordelt med 63 procent i Storkøbenhavn og omegn, 13 procent i Aarhus og 24 procent i resten af landet.

Det fremgår af Estate Medias store undersøgelse og kortlægning af Danmarks største ejendomsejere.

Se Top 100: Her er Danmarks største ejendomsejere

Læs om Dades’ resultater i 2019/20 og forventninger til 2020/21 i:

Kæmpe centernedskrivning skæmmer rekordregnskab fra Dades 

Læs også Dades varsler opkøb for 4-5 milliarder kr.

 

Fakta: Dades’ nykopøbte boligudlejningsejendomme

– Gyvelholm i Virum på en grund ned til Furesøgen – 47 boliger opført i 1998

– Rundforbiparken i Nærum, 300 meter fra en af de røde porte til Jægersborg Hegn – 53 boliger + 1 fælleshus opført i 1994

– Skyllebakke Havn i Frederikssund, lige ned til bebyggelsens egen lille lystbådehavn med 30 pladser – 65 boliger + 1 fælleshus opført i 1996

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder