Adm. direktør Torben Modvig, Casa. Foto: Helle Moos

Casa vinder renovering af 332 boliger i København

Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II har valgt Casa til at renovere Henrikgårdens 332 almennyttige boliger i Valby.

Det betyder, at udviklings- og entreprenørselskabet snart går i gang med opgaven, hvor alle boliger får deres altan renoveret eller opsat en, hvis der ikke er altan i forvejen. Desuden får alle boliger en gennemgående renovering af badeværelset. Renoveringen med AI som totalrådgiver indeholder samtidig flere bæredygtige initiativer.

Henriksgården i Valby. Illustration: AI

Alle bygninger får ekstra isolering på ydermurene, nye murstensfacader, nyt tag og ventilationsanlæg. Samtidig kommer der energibesparende vinduer og opgangsdøre, og der bliver installeret solcelleanlæg på taget. Forventningen til solcelleanlægget er, at 25-30 procent af beboernes elforbrug bliver dækket den vej, hvilket er et skridt i den rigtige retning i forhold til Københavns mål om at blive en CO2-neutral hovedstad.

Kan gennemføres med støtte
Renoveringsprojektet, som er vedtaget af beboerne, kommer med finansiel støtte fra både Landsbyggefonden og Københavns Kommune.

For Casa bliver Henriksgården et spændende projekt, dels fordi renoveringsprojektet er et af de større renoveringsprojekter i København, og dels fordi Casa i de senere år har haft et øget fokus på bæredygtige byggerier.

– Vi er meget glade for, at Hovedstadens Almennyttige Boligselskab har valgt os som hovedentreprenør på Henriksgården. Processen og samarbejdet har været rigtigt godt, og vi ser frem til at gå i gang. Hele projektet byder på mange spændende og klimavenlige initiativer, og vi glæder os meget til at kunne levere et flot resultat tilbage til beboerne, når renoveringen er overstået, siger adm. direktør Torben Modvig, Casa.

Boligerne i Henriksgården blev opført i 1968 og ligger langs Vigerslevvej i Valby. Renoveringen kommer til at foregå i etaper og forventes gennemført i 2024.

 

Fakta: Projektet

– Projektform: Hovedentreprise ved Casa

– Bygherre: Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II

– Byggeperiode: Foråret 2021-2024

– Totalrådgiver: AI

– Antal boliger: 332

Læs også Casa slår igen rekord – tjener knap en kvart milliard kr. i 2020

Læs også Avis: Kapitalfond i hemmelighed ved at sælge Casa-del i milliardhandel

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder