Foto: Shutterstock

Kontortomgang i København stiger til 500.000 kvm

Andelen af udbudte kontorarealer i hovedstaden har under coronakrisen taget endnu et hop opad og ligger med 473.900 kvm ved indgangen til 2021 på det højeste i fem år.

Det viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

I kølvandet på den anden nedlukning under den et år lange coronakrise er andelen af udbudte kontorlokaler steget kraftigt i København by, som omfatter selve København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby. Udbuddet ligger på det højeste niveau siden januar 2016.

9,9 procent af hovedstadens samlede kontorkvm
Udbuddet af kontorlokaler i hovedstaden tog et hop opad fra 2. til 3. kvartal 2020 – lige efter den første nedlukning.

– Derefter var tomgangen nogenlunde stabil, men ved indgangen til 1. kvartal i år – efter den anden nedlukning – er udbuddet steget igen, nu med 33.900 kvm. Det svarer til næsten fem fodboldbaner fyldt med skriveborde, og udbuddet er tæt på en halv million kvm eller 9,9 procent af hovedstadens samlede kontorareal, oplyser adm. direktør Jakob Wegener, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er omkring 3.550 kontorlokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger 807 i København by – næppe overraskende er de fleste, nemlig 697, udbudt i København. På Frederiksberg er 79 lokaler på markedet, i Tårnby 23 og i Dragør 8 kontorlokaler.

I alt har de fire hovedstadskommuner 4,8 millioner kvm kontorer eller næsten 25 procent af landets samlede kontorarealer. Opgjort i værdi er andelen væsentligt højere. På årsbasis er udbuddet i København by steget med 79.400 kvm og lå ved indgangen til 2021 – som nævnt – på 473.900 kvm.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder