I slutningen af 2020 afleverede KPC kontorkomplekset CPH Highline på Havneholmen på Kalvebod Brygge i Københavns Sydhavn. Illustration: Holscher Nordberg

Aviva Investors køber CPH Highline for godt 900 millioner kr.

Det britiske pensionsselskab Aviva med hovedkontor i London har netop købt det nyopførte cirka 17.000 kvm store flerbrugerkontorhus CPH Highline på Havneholmen på Kalvebod Brygge i Københavns Sydhavn.

Det sker for 917 millioner kr., oplyser den svenske udviklings- og entreprenørkoncern Skanska, som står bag salget.

Køberen er Aviva Investors Real Estate på vegne af en investor.

Aviva Investors overtager CPH Highline med 167 parkeringspladser fordelt i kælder og på terræn den 7. april.

Opførelsen af det Holscher Nordberg-tegnede kontorkompleks, som bliver bæredygtighedscertificeret som DGNB Guld, blev afsluttet i december 2020 og er ved salget 93 procent udlejet. Blandt lejerne er SAS Institute, Global Connect og Nordnet Bank.

Danske Capital Investment anført af adm. direktør og partner Jesper Damborg har stået for businesscasen og fremlagt den for Aviva, ligesom selskabet har rådgivet briterne. Desuden skal Capital Investment stå for asset management, oplyser Jesper Damborg til Estate Media.

Cushman & Wakefield RED og Lundgrens har rådgivet køberen, Aviva Investors.

Læs også Skanska-direktør: Vi har fået en attraktiv pris for CPH Highline

Købte Galleri-K i 2020
Avivas køb af flerbrugerkontorhuset CPH Highline sker, efter det britiske pensionsselskab i januar 2020 i et joint venture med det canadiske pensionsselskab Public Sector Pension Investment Board (PSP Investments) offentliggjorde køb af den 24.500 kvm store Galleri K-ejendom ved Strøget i København. Det skete for omkring 1,6 milliard kr. med den tyske kapitalforvalter Patrizia som sælger.

Læs mere i Patrizia sælger Galleri K til britisk-canadisk duo i milliardhandel

Købte af M. Goldschmidt i slut-2019
I slutningen af 2019 købte Aviva tre centralt beliggende københavnerejendomme på tilsammen 8.200 kvm fordelt på kontorer, øvrigt erhverv og boliger. Her stod M. Goldschmidt bag salget.

Læs mere i Britisk investor bag køb af Goldschmidt-portefølje på 8.200 kvm

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder