Odense Rådhus ligger på pladsen Flakhaven i Odense. Foto: Wikipedia

Olav de Linde får definitivt afvist omstridt boligprojekt

Ejendomsselskabet Olav de Linde får ikke lov til at bygge boliger på sin grund i udkanten af Åløkkeskoven i Odense.

Det står klart efter mandagens ekstraordinære møde i By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten har sagt ja til at gå videre med rådmand Christoffer Lilleholts (V) forslag om at lade hele den omstridte del af Olav de Lindes grund, den såkaldte matrikel 27f, indgå i Odense Kommunes udpegning til det såkaldte Grønt Danmarkskort, som er en udpegning af naturområder med naturbeskyttelsesinteresser.

– Det er en kæmpe sejr for det grønne Odense, og det er fantastisk godt, at vi kan bevare Åløkkeskoven i sin helhed, siger Christoffer Lilleholt til Fyens Stiftstidende.

Var klar til at bytte med 7.000 kvm skov
Olav de Lindes seneste forslag til et byggeri var ellers reduceret i forhold til tidligere forslag, der har været fremlagt, men omfattede fortsat byggeri inde på den omstridte del af Olav de Lindes grund, den såkaldte matrikel 27f, hvor blandt andet det område, der i folkemunde kaldes Cirkuspladsen, ligger. Men samtidig tilbød Olav de Linde Odense Kommune, at den til gengæld kunne overtage omkring 7.000 kvm skov.

Læs mere i Olav de Linde vil bytte 7.000 kvm skov i boligprojekt-strid

Olav de Linde er tavs
I november truede bestyrelsesformand Olav de Linde, Ejendomsselskabet Olav de Linde, med at droppe fremtidige investeringer i Odense, hvis den aarhusianske ejendomsudviklers byggeplaner i Åløkkeskoven blev forkastet.

– Hvis det ikke bliver muligt at bygge (i Åløkkeskoven, red.), så står vi med en ny situation. Vi har investeret massivt i Odense gennem mange år, og vi har en række bygninger i byen. Dem vil vi naturligvis fortsat tage os rigtig godt af, men bortset fra det vil vi fremover bruge vores kræfter andre steder, sagde Olav de Linde til Fyens Stiftstidende.

Olav de Linde ønsker ikke at kommentere mandagens politiske afvisning.

Læs mere i Mystik om Olav de Lindes tilbagetrækning af projekt i 11. time

Læs også Olav de Linde truer med at droppe fremtidige investeringer i Odense

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder