Max Barclay, nordisk chef for Newsec Advisory, Foto: Newsec

Newsec: Investorer har fortsat appetit på kontorer

I dag har en medarbejder i Norden i gennemsnit 18 kvm til rådighed på sin arbejdsplads, men tallet er omkring 10 kvm per person i et moderne kontor.

En klar tendens er, at kontoret bevæger sig fra den traditionelle funktion som arbejdsplads til at være et mødested, og lokalerne skal være mere effektive og fleksible for at leve op til fremtidens behov, blandt andet ved at have mere plads til forskellige typer møder.

Sådan lyder en af konklusionerne i ny udgave af Newsec Property Outlook, hvor erhvervsmæglerkoncernen har identificeret en række vigtige tendenser på de nordiske og baltiske kontormarkeder. Newsec konkluderer, at tendenser inden for fleksibilitet og effektivitet, bæredygtighed og geografisk placering vil karakterisere kontormarkedet fremover.

– Vores vurdering er, at den gennemsnitlige medarbejder vil fortsætte med at arbejde fra kontoret mindst tre til fire dage om ugen efter pandemien. Rygtet om en forestående kontordød er således stærkt overdrevet, men det bliver endnu vigtigere for en virksomheds konkurrenceevne at have det rigtige kontor på det rigtige sted, siger Max Barclay, nordisk chef for Newsec Advisory, i en kommentar til den nye Newsec Property Outlook-rapport.

– Der er en fortsat god appetit på kontorer blandt investorerne, men forskellen mellem de produkter, der betragtes som de mest og de mindst attraktive i segmentet, vil fortsætte med at stige, siger Max Barclay.

Øget tilflytning til regionale byer
En anden tendens, der også er blevet forstærket af pandemien, er den øgede tilflytning til regionale byer i Norden. Newsec bemærker, at der er bygget betydeligt færre kontorer i de nordiske regionale byer sammenlignet med hovedstæderne – også målt i forhold til indbyggertal.

– Der er uden tvivl et uudnyttet potentiale i de regionale byer. Der er stor efterspørgsel, og markedslejen er 10-15 procent højere for nybyggede kontorer her sammenlignet med den eksisterende masse, siger Max Barclay.

Adm. direktør og seniorpartner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark, er i øvrigt blandt indlægsholderne på Estate Medias webinar om ejendomsmarkedet i Skandinavien. Læs mere om webinaret den 16. marts i linket under denne tekst.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder