En del af Gefion Groups planlagte 23.200 kvm store projekt med blandt andet et hotel på Engvej 155-169 i Kastrup på Amager. Hoteldelen er nu skrottet. Illustration: Gefion Group

Guldsmeden trækker sig fra stort Gefion-projekt

Coronakrisen betyder, at den danske kæde af boutiquehoteller Guldsmeden Hotels trækker sig fra en planlagt hotelåbning i starten af 2022 under navnet ’5-øren Guldsmeden Hotel’ ved Femøren Station på Amager.

Det skriver rejsebranchesitet Standby.dk.

Hotelprojektet med 273 værelser har været en del af det københavnske udviklingsselskab Gefion Groups 23.200 kvm store byggeri på Engvej 155-169 i Kastrup.

– Det er korrekt, at vi har indgået en aftale med Guldsmeden om ikke alligevel at gennemføre hotelprojektet, skriver adm. direktør, medejer og medstifter Thomas W. Færch, Gefion Group, til Standby.dk.

Hotellet skulle have været på cirka 11.200 kvm, oplyser Thomas W. Færch til Estate Media.

Læs mere i Gefion indgår aftale med hotelkæde nær Københavns Lufthavn

Guldsmeden Hotels driver 12 hoteller i Danmark, Norden, Frankrig, Berlin og på Bali. I København driver kæden hotellerne Manon Les Suites, Axel Guldsmeden, Bryggen Guldsmeden, Babette Guldsmeden og Carlton 66 Guldsmeden.

Stort underskud i 2019/20
Af det seneste årsregnskab fra holdingselskabet bag Guldsmeden Hotels, Weinert Holding ApS, fremgår det, at hotelkæden kom ud af 2019/20 med et underskud på 34,2 millioner kr. før skat efter et overskud på 34,9 millioner kr. året før.

På balancedagen 30. september 2020 havde Weinert Holding en egenkapital på 128 millioner kr. mod 156 millioner kr. året før. Selskabet er reelt ejet af Marc Weinert og Sandra Weinert, der hver ejer 26 procent.

Som Estate Media har skrevet, gik entreprenøren BGB i november 2019 i jorden for at opføre det samlede Gefion-projekt på 23.200 kvm i Kastrup. I den forbindelse var planen, at projektet med delvis udsigt til Amager Strandpark og Øresund skulle indeholde et hotel med 273 værelser og fitnesscenter drevet af Guldsmeden Hotels, 287 private ungdomsboliger, 75 almene ungdomsboliger, en daginstitution, en dagligvarebutik og en café.

Læs også Derfor bygger Gefion studieboliger efter skrottet hotelprojekt

Læs også Gefion finder totalentreprenør til 23.200 kvm stort projekt

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder