byggeri, byggeplads,
Foto: Steffen Stamp

Ny aftale sikrer bæredygtigt byggeri – se krav

Et bredt flertal i Folketinget er netop blevet enig om en aftale, der sætter de langsigtede rammer for en ambitiøs omstilling i den danske bygge- og anlægssektor. Den nye, nationale strategi vil i de kommende år ’bidrage væsentligt til at sikre et kvalitetsbevidst, økonomisk ansvarligt og mere bæredygtigt byggeri’.

Det skriver Indenrigs- og Boligministeriet.

Bag den nye aftale, der sikrer indfasning af CO2-krav på alle større byggerier fra 2023, står S-regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF, Konservative og Alternativet.

Partierne bag aftalen er enige om, at der allerede fra 2023 skal indføres CO2-krav til nybyggeri, der er større end 1.000 kvm, og at der fra 2025 skal stilles CO2-krav til nybyggeri generelt. Det er desuden aftalt, at parterne løbende skal overvåge udviklingen i takt med, at byggeriet får flere og flere erfaringer med at bygge bæredygtigt.

– Jeg er utrolig glad for denne aftale, fordi vi nu har skabt et ambitiøst grundlag for bæredygtigt byggeri i Danmark. Vi kommer med aftalen til at bringe byggeriet ind i en ny grøn tidsalder, hvor klimavenlige løsninger går hånd i hånd med sunde, gode og billige byggerier, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S).

Han glæder sig over, at den nye aftale ’knæsætter en helhedsorienteret tænkning inden for byggeriet, hvor ny regulering kommer til at understøtte innovative løsninger i sektoren, godt håndværk, smidige processer og mindre ressourceforbrug’.

Det fremgår endvidere af aftalen, at erfaringsgrundlaget for bæredygtigt byggeri skal styrkes, hvilket på sigt skal bidrage yderligere til den grønne omstilling af den danske byggesektor.

Stor opbakning fra bygge- og ejendomsbranchen
Venstre roser den nye, nationale strategi om bæredygtigt byggeri.

– I Venstre er vi rigtig godt tilfredse med at få rykket byggeriet i en mere bæredygtig retning med denne aftale, der understøtter klimamål – og som fremmer innovation og nye muligheder for dansk byggeri. En byggesektor, vi skal være stolte af, der giver uddannelsesmuligheder for unge, arbejdspladser samt eksportindtægter til Danmark. Derfor er denne aftale et meget vigtigt skridt på vejen, så danske virksomheder ikke sakker agterud i forhold til bæredygtigt byggeri, siger boligordfører Heidi Bank.

Den nye, politiske aftale om bæredygtigt byggeri bliver modtaget positivt af en lang række aktører i bygge- og ejendomsbranchen, heriblandt Ejendomdanmark, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Green Building Council Denmark, DI Byg, DI Dansk Byggeri og BAT-Kartellet.

Læs mere i Ejendomsbranchen: Stram nye krav til bæredygtigt byggeri

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder