Adm. direktør, partner og stifter Tonny Nielsen, Fokus Asset Management. Foto: Fokus Asset Management

Sælger 70 procent af Fokus for at skabe nordisk forvalter

Stifter af Fokus Asset Management og adm. direktør, Tonny Nielsen, sælger 70 procent af selskabet til franske Blackfin Capital Partners. Målet med salget er at få muskler til at blive en pannordisk asset manager i lighed med for eksempel selskaber som Patrizia i Norden, Newsec og Deas.

– Mange af mine kunder er nordiske, og hvis man skal følge med dem og være nordisk i fremtiden, så skal man være en ’full-service-provider’. Der er konkurrenter på markedet, men det mener vi, at vi kan overskue, siger Tonny Nielsen, der tidligere var topchef i Aberdeen Standard Investments.

Fokus Asset Management er ejet af Tonny Nielsen og COO Morten Madsen, og de sælger i fællesskab 70 procent.

– Målet er, at vi skal finde partnere i de andre lande med henblik på opkøb, siger Tonny Nielsen.

Fokus og Blackfin oplyser i fællesskab, at målet er at få en ledende position både inden for ’full service real estate investment’ og som asset manager.

– Blackfin har en stærk historik i forhold til at gå ind i partnerskaber med ejerledede virksomheder i den finansielle branche i Europa. Samtidig deler de vores vision om at transformere Fokus til at blive det ledende selskab på området i de nordiske lande, siger Tonny Nielsen.

Blackfin glæder sig klar til vækstrejse
Partnerskabet skal sikre, at Fokus bliver styrket, så selskabet kan blive globale investorers one-point-of-entry til ejendomsmarkederne i hele Norden. Desuden er målet, at Fokus skal drage nytte af Blackfins kontaktflade og netværk internationalt både for at tiltrække investorer, men også for at udvide produktporteføljen.

– Vi glæder os meget til at starte en fælles rejse med Blackfin i forhold til yderligere at udfolde potentialet i Fokus både til fordel for vores eksisterende kunder, men også i forhold til potentielle kommende, siger Tonny Nielsen.

Blackfin har tidligere investeret i to fintechvirksomheder i Danmark.

– Vi har erfaring med at skabe vækst ved at at understøtte talentfulde ledere i at skalere deres forretning og dermed skabe internationale vinderfirmaer gennem vores unikke kombination af erfaring med de sektorer, vi investerer i, knowhow og en skalering af vores brede europæiske netværk. Vi er meget glade for at styrke vores tilstedeværelse i Norden, siger President og Founding Partner Laurent Bouyoux, Blackfin Capital Partners.

Aktører inde over handlen
Fokus Asset Management er i handlen blevet rådgivet af Carnegie Investment Bank om de finansielle spørgsmål, Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskabet har været juridisk rådgiver, mens PwC har rådgivet om skat og andre regnskabsmæssige ting.

Blackfin Capital Partners er blevet rådgivet af Deloitte om den finansielle og revisionsmæssige del, mens Kromann Reumert har været advokat for franskmændene, og CBRE har stået for vurdering i forbindelse med transaktionen.

Gennemførelsen af transaktionen afventer den sædvanlige godkendelse fra Finanstilsynet.

Resultater i 2019 og 2018
Fokus Asset Management A/S har endnu ikke fremlagt årsregnskab for 2020. I 2019 steg selskabets nettoomsætning til 65 millioner kr. fra 52 millioner kr., mens resultatet før skat voksede til 23 millioner kr. fra 14 millioner kr. i 2018.

På balancedagen 31. december 2019 havde selskabet aktiver for i alt 29 millioner kr. mod 23 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var vokset til 21 millioner kr. fra 14 millioner kr. ultimo 2018.

Fokus Asset Management har godt 50 medarbejdere og forvalter ejendomme for over 20 milliarder kr.

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder