Kontorhuset bliver en selvstændig bygning og kommer til at ligge ved siden af PFA’s hovedsæde på Sundkrogsgade 4 i Københavns Nordhavn. Illustration: Årstiderne Arkitekter

PFA bag nyt kontorhus i Københavns Nordhavn

Danmarks største ejendomsinvestor og landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, tager i denne måned hul på byggeri af et 8.600 kvm stort flerbrugerkontorhus lige siden af PFA’s eget hovedsæde på Sundkrogsgade i Københavns Nordhavn.

Det sker med en investering på 325 millioner kr. med MT Højgaard som entreprenør.

Kontorhuset tegnet af Årstiderne Arkitekter får op til 17 fleksible kontorlejemål med størrelser fra 250 kvm og plads til i alt cirka 780 medarbejdere. Huset får fællesfaciliteter med café/restaurant og lounge med co-work-miljø, mødecenter, atrium med restaurant/kantine og udearealer.

Åbner i sommeren 2023
Kontorbyggeriet får den højeste bæredygtighedscertificering, DGNB Platin. Det sker som det første byggeri i PFA’s ejendomsportefølje. Der findes i dag blot tre andre kontorhuse i Danmark, som har opnået DGNB Platin, oplyser PFA.

– At bæredygtigheden vil være i top i byggeriet, lægger vi stor vægt på som ansvarlig investor. Både fordi vi gerne vil være med til at udvikle samfundet i en mere bæredygtig retning, men også fordi det sikrer værdien af ejendommene i mange år frem, når der bygges bæredygtigt. Derfor er vi samlet set glade for denne investering, som vil bidrage til et godt og langsigtet afkast til vores kunder, siger Mikael Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA.

Det nye kontorhus i Marina Park ejes 100 procent af PFA DK Ejendomme Lav A/S. Kontorhuset forventer PFA klar til udlejning og drift i juli 2023.

Læs også PFA’s afkast mere end halveret i 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder