Rigshospitalet på Østerbro i København. Foto: Region Hovedstaden

MTH-team vinder rammeaftale til op imod 2,2 milliarder kr.

MT Højgaard, Link Arkitektur, Rambøll og Kemp & Lauritzen.

Det er det team, som Region Hovedstaden netop har valgt som et strategisk partnerhold.

Over de kommende år samler Center for Ejendomme (CEJ) i Region Hovedstaden bygge- og renoveringsopgaver for op imod 2,2 milliarder kr. hos det strategiske partnerhold. Målet er mere og bedre hospitalsbyggeri.

Flere nye hospitaler er på vej, der investeres over 7 milliarder kr. i at renovere og energioptimere regionens bygninger frem mod 2029, og så samler regionen for første gang bygge- og renoveringsopgaver for over 2 milliarder kr. i et fireårigt Strategisk Partnerskab.

Med partnerskabet vil regionen ’bruge sin status som en af landets største bygherrer til at sætte nye standarder i byggebranchen, hvor tvister og konflikter fylder mindre, og en fælles ambition om kvalitet i byggeri kommer først’.

Vil have mere sundhed for pengene
– Jeg glæder mig over, at vi nu kan pege på et kompetent hold, der ligesom os i regionen ønsker at tænke byggesamarbejde på en ny måde. Vi er optaget af at få mere sundhed for pengene, og det gælder også, når vi snakker byggeri og renovering. Sammen med den strategiske partner søger vi derfor at dyrke det langvarige samarbejde, så vi i stedet for konflikter og lange udbudsprocesser kan bruge mere krudt på det, det handler om – nemlig at få mest mulig kvalitet i hospitalsbyggerierne til gavn for borgerne, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), Region Hovedstaden.

Direktør for CEJ, Mogens Kornbo, uddyber:

– Der er masser af erfaring hos partnerne i teamet, der sammen har leveret et spændende tilbud. Med udbudsrammen for det strategiske partnerskab har vi ønsket at sætte en ny dagsorden og lagt op til en model, der bygger på langsigtede fælles interesser og mere på incitament end bod.

Læs også Mogens Kornbo stopper efter kort tid som underdirektør i DSB Ejendomme

Læs også Mogens Kornbo skal stå i spidsen for DSB Ejendomme

 

Fakta: Strategisk Partnerskab

– Efter den gængse udbudsmodel i Danmark ville man med hundredvis af små og større byggeprojekter indgå næsten lige så mange aftaler med individuelle rådgivere og entreprenører fra gang til gang. Men med Strategisk Partnerskab har politikerne i Region Hovedstaden besluttet, at en lang række almindelige renoverings- og byggeopgaver samles og udbydes til én strategisk samarbejdspartner

– Med fokus på det langsigtede samarbejde vil man videreføre erfaringerne fra projekt til projekt og på den måde forsøge at minimere konflikter og skabe mere kvalitet i byggeriet.

– I Region Hovedstadens rammeaftale for Strategisk Partnerskab er der lagt op til, at regionen og partneren kan påtage sig opgaver inden for planlægning, rådgivning, projektering og idriftsættelse af renoverings- og byggeprojekter til en samlet ramme på op i mod 2,2 milliarder kr. over en fireårig periode

Kilde og tekst: Region Hovedstaden

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder