Illustration: Dorte Mandrup/Kvant

Bestseller vinder kontorbyggeri på kanten til Aarhus Ø

AAA United, som er en del af modekoncernen Bestseller, har netop fået lov til at bygge et kontorkompleks, der binder Aarhus Ø sammen med midtbyen.

Byrådet i Aarhus Kommune har indgået en betinget købsaftale med AAA United om byggefeltet ved indgangen til Indre Aarhus Ø, også kaldet Hængslet. Til at løfte projektet står arkitektfirmaet Dorte Mandrup, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og landskabsarkitekt Kristine Jensen.

– Det er sikret, at det vigtige kig ud over bugten bliver bevaret. Fra Nørreport vil man få et smukt syn under bygningen, og på afstand får man indtryk af, at bygningen svæver. Det er et flot og åbent byggeri, som spiller rigtigt fint sammen med de øvrige bygninger i området, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, (V) i en meddelelse, hvori hverken størrelse eller investeringssum fremgår.

Madmarked og åbning i 2026
AAA United har planer om, at kontorhuset kan huse både Bestseller-relaterede selskaber og andre virksomheder. Komplekset ud mod Kystvejen har fem fulde etager, en åben stueetage, markedsplads og p-kælder til biler og cykler.

– Hængslet har en så essentiel og relevant placering i Aarhus Midtby, at det kommer med et stort ansvar at skulle opføre et projekt netop her. Vi har taget den fantastiske placering meget alvorlig, og vi føler indledningsvis, at vi har haft held til at få bygning og placering til at tale sammen. Vi håber nu blot, at vi også har dygtigheden til at føre det ud i livet, siger Anders Krogh, ansvarlig for AAA United.

Selskabets forventning er, at byggeriet vil være klar til at slå dørene op for kontor og madmarked i 2026.

Oprindeligt havde Nordea planlagt at bygge en 12 til 14 etager høj kontorbygning på pladsen. Projektet blev dog droppet, da det alligevel ikke var den rette placering for banken, skriver JP Aarhus.

Set fra Kystvejen. Illustration: Dorte Mandrup/Kvant

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder