Adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding. Foto: Foto: Wilfred Gachau

MT Højgaard-koncernen fordobler overskud i 2020

Efter nogle særdeles svære år er MT Højgaard Holding stadig på rette spor. Således kommer entreprenørkoncernen ud af 2020 med både stigende top- og bundlinje.

Nettoomsætningen stiger til 5.951 millioner kr. fra 4.672 millioner kr. Samtidig stiger driftsresultatet til 52 millioner kr. fra et underskud på 23 millioner kr. i 2019.

Alt i alt lander årsresultatet på 101 millioner kr. mod 66 millioner kr. året før.

– Hovedopgaven i 2020 var at sætte en ny retning, og det lykkedes. Vi er godt i gang med at eksekvere den nye bæredygtighesstrategi. Den nye organisering har tydeliggjort ansvar og roller, siger adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding.

Vækst i ordrebøgerne
MT Højgaard Holding-koncernen omfatter moderselskabet MT Højgaard Holding A/S og de seks 100 procent ejede forretningsenheder, som er MT Højgaard Danmark A/S, MT Højgaard International A/S, MT Højgaard Projektudvikling A/S, Enemærke & Petersen A/S, Scandi Byg A/S og Ajos A/S.

Koncernen vandt i 2020 nye ordrer og ekstraarbejder for 7,5 milliarder kr. mod 6,3 milliarder kr. i 2019. Ordreindgangen var stigende året igennem og toppede med 2,9 milliarder kr. i 4. kvartal.

– Vi har god vækst i ordrebøgerne, og resultatmæssigt leverer vi, hvad vi har stillet i udsigt, og forbedrer indtjeningen for andet år i træk. Vi forbedrer driften skridt for skridt, mens vi nedbringer omkostninger og begrænser risici. Der er stadig meget at tage fat på, og vi er end ikke halvvejs i den treårige strategiperiode. Men vi er på rette spor, fremhæver Morten Hansen.

Forventninger til 2021
Indtjeningen ventes forbedret igen i 2021, hvor der alene udmeldes forventninger for MT Højgaard Holding-koncernen inklusive moderselskabet.

Omsætningen ventes at stige cirka 13 procent, hvoraf halvdelen er organisk, til niveauet 6,8 milliarder kr. som følge af en solid ordrebeholdning og en lovende pipeline. Primo januar 2021 var 78 procent af den forventede omsætning kontraheret.

Endelig ventes driftsresultatet før særlige poster og PPA-afskrivninger at stige til niveauet 160 millioner kr. fra 124 millioner kr. i 2020.

Fundamentet til MT Højgaard-koncernen blev lagt i 1918, da Sven Schultz og Knud Højgaard etablerede entreprenørvirksomheden Højgaard & Schultz. I 1919 grundlagde Axel Monberg og Ejnar Thorsen entreprenørvirksomheden Monberg & Thorsen. De to entreprenørvirksomheder samarbejdede på en række projekter i årenes løb og fusionerede i 2001, hvor MT Højgaard blev stiftet.

 

Seneste årsregnskaber – MT Højgaard Holding

Kilde og tabel: MT Højgaard Holding A/S’ årsrapport 2020

Bemærk: Hoved- og nøgletal for MT Højgaard Holding-koncernen for 2016-2018 er Højgaard Holding A/S, og tal for 2019 dækker perioden 5. april 2019 til 31. december 2019 for MT Højgaard Holding-koncernen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje