Hotel Dalgas i Brande på 3.315 kvm og med 52 værelser. Foto: Colliers

En række kroer og hoteller skifter hænder

I alt fire kroer og mindre hoteller har i løbet af det seneste år – trods massive udfordringer med Covid-19 – fået nye ejere, hvor alle salg er blevet formidlet af Colliers i Vejle.

Transaktionerne har været mindre og lokale kroer og hoteller, der er blevet handlet til mellem 10 og 35 millioner kr.

– Langsigtet tror investorerne i vores område på hoteller, oplevelsesindustrien, miniferier, storbyferier og så videre. De har tiltro til, at verden, som vi kender den, vender tilbage. Måske med færre turister i en periode, men så med flere danskere, der trænger til at få en oplevelse sammen med familien. Det har ført til en del transaktioner omkring Trekantområdet, siger partner og direktør René Neesgaard, Colliers i Vejle.

Gribbe-investorer?
De seneste handlede ejendomme er på alle måder meget forskellige – det samme er investorernes planer.

– Der vil naturligvis være såkaldte gribbe-investorer, der investerer i kriseramte brancher og her måske kan købe nødlidende hoteller med en vis rabat. Men vi har ikke set en signifikant stigning i antallet af hotelkonkurser i 2020, hvilket primært tilskrives regeringens hjælpepakker og lokalt i vores område troen på Coronaens afslutning. Det er derfor vigtigt for især ejere af hoteller at vide, at der er efterspørgsel i deres segment, hvor man ellers kunne tro, at det er vanskeligt, siger René Neesgaard.

Han forventer, at der kommer flere salg i år, hvor sælgere ikke ønsker at gennemgå den genstart, som der er behov for, og hvor købere med en mindre rabat ser langsigtede muligheder i branchen.

Colliers i Vejle har formidlet disse ejendomme det seneste år:

– Hotel Dalgas i Brande på 3.315 kvm og med 52 værelser

– Hotel Svanen i Grindsted på knap 3.000 kvm og med 54 værelser

– Kryb i Ly Kro i Fredericia på 4.299 kvm med 77 værelser samt 11 møde- og festlokaler

– Fanø Krogaard med 20 værelser og 2 restauranter

Læs også 2E Group øjner hotelopkøb som ny mulighed – ser to forretningsmodeller

Læs også Thylander: Oplagt at konvertere hotel til boliger

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder