København. Foto: Martin Heiberg

Privat boligsalg fortsætter frem – bedste januar siden 2011

Januar bød på hele 9.454 solgte boliger på det private boligmarked.

Det er 44 procent flere end i samme måned sidste år og den bedste januar siden 2011.

Det viser Boligsidens nye handelstal for januar, hvor der bortset fra uge 1 er solgt over 2.000 boliger hver uge.

– Det er salgstal, som vi normalt kun ser i højsæsonen i ugerne lige før sommerferien, hvor mange købere gerne vil have afsluttet deres handel. Men endnu engang må vi konstatere, at intet er som normalt på boligmarkedet. Der er stadig rigtig mange danskere, der er på boligjagt, og det er fortsat alle boligtyper, som de efterspørger. Både huse, ejerlejligheder og sommerhuse bliver solgt i større antal end tidligere, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden.

Der blev i januar solgt 5.127 villaer og rækkehuse, hvilket er 36 procent flere end i januar sidste år. Samtidig er salget af ejerlejligheder steget med 40 procent, mens salget af sommerhuse er steget med 89 procent i forhold til januar sidste år.

– Vintermånederne er traditionelt set en stille periode for handel med sommerhuse. Men i takt med den fortsatte nedlukning af landet lader det til, at der stadig er mange, der ønsker at købe en permanent feriebolig og bruger de opsparede feriemidler på netop dette, siger Birgit Daetz.

Kan meget hurtigt ændre sig
Indtil videre er der ingen tegn på opbremsning.

– Den foreløbige konklusion er, at danskerne ikke har fået mindre lyst til at købe ny bolig på det seneste. Tværtimod viser de foreløbige tal fra de første uger i februar, at det samlede boligsalg holder det tårnhøje niveau, som vi har set igennem hele januar, siger Birgit Daetz og tilføjer:

– Men én ting, vi har lært fra 2020 er, at udviklingen meget hurtigt kan ændre sig. Sidste år så vi, hvordan tingene ændrede sig i løbet af blot få uger, og måske vil det meget høje boligsalg også flade mere ud, når samfundet åbner mere op.

 

Solgte boliger i januar i de seneste år

Kilde og tabel: Boligsiden. *Alle boligtyper dækker over villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder