Tidligere illustration af Cinemabyen i Helsingør. Illustration: Helsingør Kommune

Politisk udvalg godkender visionsplan for skrumpet bydelsprojekt i Helsingør

Torsdag har By-, Plan- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune godkendt et udkast til en visionsplan for bydelsprojektet Cinemabyen centralt i Helsingør.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Planen, som blandt andet omfatter opførelse af cirka 700 boliger fordelt på en lang række projekter på samlet over 75.000 kvm, sendes nu i høring. Politikerne valgte torsdag at reducere bebyggelsesprocenten med 20 procent.

Cinemabyen skal erstatte de forfaldne og forladte industribygninger i området mellem Rønnebær Allé, Kongevejen og Fredericiavej. I midten af området har politikerne tilladt to bygninger på syv etager. De kommer til at ligge tæt på Helsingørs Cinema Center.

– Helt grundlæggende er det superpositivt, at det her område bliver udviklet. Ingen har glæde af området i dag. Så det er godt, at nogle vil investere i muligheden for at få skabt et attraktivt boligområde, siger formand Christian Holm Donatzky (R), By-, Plan- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune, til avisen.

Læs også Thylander-selskab vil også bygge i ny bydel i Helsingør – går efter 6.500 kvm boliger

Læs også Helsingør planlægger ny bydel med op til 900 boliger

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder