Enemærke & Petersen. Foto: Jonathan Weimar

Enemærke & Petersen køber konkurrent for 73 millioner kr.

MT Højgaard Holdings forretningsenhed Enemærke & Petersen har netop købt den landsdækkende entreprenør- og tømrervirksomhed Raunstrup. Købet er alene betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og sædvanlige closing-forhold, og overtagelsen ventes at ske i løbet af 1. kvartal.

Købsprisen er 73 millioner kr.

Det strategiske opkøb vil især styrke entreprenørkoncernen Enemærke & Petersen i Øst- og Midtjylland samt på Fyn, hvor Raunstrup har en stærk position. Købet vil også ’væsentligt styrke’ Enemærke & Petersens aktiviteter inden for bygningsservice.

Raunstrup har flere end 300 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus og afdelingerne i Randers, Silkeborg, Vejle, Odense og København, heraf 260 i produktionen.

Raunstrup-koncernen skabte i regnskabsåret 2019/20 en omsætning på 478 millioner kr. og et primært driftsresultat (ebit) på 9 millioner kr., svarende til en overskudsgrad på 1,9 procent. I 2020/21 ventes overskudsgraden at stige ved stort set uændret omsætning.

I forlængelse af sammenlægningen med Enemærke & Petersen ventes de overtagne aktiviteter at bidrage til MT Højgaard Holdings målsætning om at nå en overskudsgrad på 4 procent i 2022 før særlige poster og PPA-afskrivninger.

Raunstrup-navn fastholdes
– Vi ser frem til at styrke og udvide vores tilbud til kunderne ved at byde velkommen til 300 dygtige kollegaer i Raunstrup, som deler vores fokus på bæredygtighed, tætte partnerskaber og nye samarbejdsformer i byggeriet. Raunstrups geografiske tilstedeværelse og mangeårige erfaring inden for byggeri, bygningsservice og tømrervirksomhed er et perfekt match med Enemærke & Petersens eksisterende forretning, siger adm. direktør Henrik Mielke, Enemærke & Petersen.

Raunstrup-navnet fastholdes, og aktiviteterne og den daglige ledelse i virksomheden fortsætter uændret under Enemærke & Petersens ejerskab. Overtagelsen omfatter Raunstrup tre driftsselskaber.

MT Højgaard-koncernen forventer, at købet af Raunstrup i 2021 bidrager ’positivt’ til Enemærke & Petersens aktiviteter og resultater. MT Højgaard Holdings årsrapport for 2020 og forventningerne til 2021 offentliggøres 24. februar.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen