AG Gruppens nye hovedkontor opføres i Dalum Papirfabrik i Odense. Illustration: C.F. Møller Architects

AG Gruppen bygger nyt hovedsæde i hjembyen

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen flytter efter 15 år med hovedsæde i idylliske omgivelser på herregården Hollufgård sydøst for Odense sit hovedkontor til nye og mere tidssvarende omgivelser. Virksomheden har nemlig købt en del af en eksisterende industribygning i den nu nedlagte Dalum Papirfabrik og går nu i gang med udvikling af nye kontorlokaler til cirka halvdelen af virksomhedens medarbejdere, som har base i Odense.

Bygningen købes af MT Højgaard, som udvikler området til en ny bydel, hvor det tidligere fabriksområde bliver til blandede boligtyper, butikker, kontorer, caféer, åbne pladser og grønne områder med udsigt til Odense Å.

– Dalum Papirfabrik var en af verdens bedste og største producenter af genbrugspapir, og den bæredygtige tankegang bliver videreført i vores nye domicil, som skal give plads til vækst og underbygge vores strategi som moderne projektudviklingsvirksomhed. Samtidig er det en beliggenhed med gode adgangsforhold for vores medarbejdere; tæt på Odense C og med gode tilkørselsforhold, siger adm. direktør og hovedejer Robin Feddern, AG Gruppen.

Renoveringen af det nye hovedkontor foretages under bæredygtighedscertificeringen DGNB, hvor bygningen certificeres til Guld samt den helt nye overbygning DGNB Hjerte, som i særlig grad prioriterer indeklimaet og brugskvaliteten af bygningen for de mennesker, der skal opholde sig i den.

Projektet er tegnet af C.F. Møller Architects.

Travlhed
Det nye kontordomicil er ikke AG Gruppens eneste projekt i hjembyen Odense.

Projektudviklingskoncernen er for nylig gået i jorden med etape to af ejerboligprojektet Skt. Jørgens Engen, som består af i alt 44 nye byhuse i Odense C. Og ved Odense Banegård er AG Gruppen i gang med at renovere Tigergården, som omdannes til 226 familie- og ungdomsboliger. De 212 ungdomsboliger er netop solgt til investeringsselskabet Koncenton, som tidligere har købt flere boligprojekter af AG Gruppen, blandt andet i Hillerød og Høje Taastrup.

Læs mere i 215 ungdomsboliger solgt for trecifret millionbeløb i ren dansk handel

Udover de igangværende projekter rummer AG Gruppens pipeline i Odense projekter med mere end 350 boliger og erhvervslokaler.

Historik og ejerforhold
AG Gruppen blev stiftet i 1986 under navnet Arkitektgruppen. I dag har projektudviklingskoncernen over 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig. AG Gruppen er ejet 90 procent af adm. direktør Robin Feddern og 10 procent af selskabets COO Bjarke W. Graae.

Læs mere i AG Gruppen får ny COO og medejer efter medstifters frasalg og exit

Læs om 2019-regnskabet i AG Gruppen lander overskud på 82 millioner kr. – forventer nyt stærkt år

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder