Ejere og stiftere af Bo-To Ejendomme, Tomas Kjær Andersen (til venstre) og Bo Svenningsen. Foto: Bo-To Ejendomme

Bo-To Ejendomme får rekordoverskud på 185 millioner kr.

Det vejlensiske ejendomsselskab Bo-To Ejendomme holdt også kursen i 2020, hvor resultatet blev 72,5 millioner kr. højere end resultatet i 2019, der endte på 112 millioner kr.

Således sluttede 2020 med et resultat før skat på 184,5 millioner kr., mens egenkapitalen er øget til 440 millioner kr.

Det er 16. gang ud af 17 aflagte regnskaber, som viser en vækst i samlet resultat med over 50 procent i forhold til året før. Det nye overskud betyder, at Bo-To Ejendomme på blot tre år har opnået et resultat før skat på 359,5 millioner kr.

I 2020 udvidede Bo-To Ejendomme, som er ejet af stifterne Bo Svenningsen og Tomas Kjær Andersen, med 300 nye lejemål, heraf over 30 lejemål fra egen byggeafdeling. Det betyder, at selskabet i dag har mere end 1.500 lejemål rundt i hele Jylland.

– Vi har i 2020 fortsat den strategi, som vi har fulgt gennem alle årene, og den ser ud til at være ganske fornuftig. Vores fundament bygger på, at de ejendomme, vi investerer i, de kan lejes ud til en husleje, som kan servicere gælden i ejendommen.

– Vi har det bedst med, at vi selv er herre over indtægterne og har derfor opbygget en driftsmotor, som genererer overskud helt uafhængig af, om ejendomspriserne stiger eller falder. Det giver en sund og sikker drift, og vi er ikke afhængige af at skulle sælge ejendomme for at investere i nye projekter, forklarer Bo Svenningsen.

Derfor stigende overskud
Baggrunden for det solide overskud er desuden, at selskaberne i Bo-To Ejendomme-koncernen stort set har haft alle 1.500 lejemål fuldt udlejet gennem 2020, og at selskabet har afsluttet et par store byggeprojekter. Derudover påpeger Bo Svenningsen, at tidens meget lave renter og ejendommenes værdistigninger er med til at hæve resultatet.

Bo-To Ejendomme er ejet ligeligt af Tomas Kjær Andersen og Bo Svenningsen. De har i dag ejendomme i 19 jyske byer og har helt bevidst rettet blikket væk fra de store byer som København, Aarhus, Aalborg og Odense og i stedet investeret i mindre og mellemstore provinsbyer, blandt andet 300 lejemål i Tønder.

– Hos mange af vores kolleger i ejendomsbranchen er der en idé om, at der ikke er lejere i de mindre provinsbyer, det er selvfølgelig helt forkert, og vi er utrolig glade for at kunne tilbyde gode lejligheder til indbyggerne i de byer, hvor vi har ejendomme, siger Tomas Kjær Andersen.

Stort potentiale med egen byggeafdeling
De to ejere har de senere år udvidet virksomheden med en byggeafdeling, hvor der bygges fra grunden eller opkøbes større renoveringsprojekter. I 2020 blev flere af projekterne færdige, og de første lejere kunne flytte ind i helt nye ejendomme blandt andet på Danmarksgade og Mølholm Landevej i Vejle. Desuden købte Bo-To Ejendomme Fredericia Gamle Banegård, som skal ombygges til 26 lejligheder.

– Der er for os at se et stort potentiale i vores nye byggeafdeling. Det er en måde, hvorpå vi kan vækste vores virksomhed yderligere, og her er stort set ikke et maks. på, hvad det kan udvikle sig til. Meget af arbejdet på projekterne kan vores interne håndværkere lave, så det handler blot om at finde de mest attraktive byggegrunde. Vi har i 2020 bygget over 30 nye lejemål selv, og vi forventer at bygge over 50 nye i 2021, forklarer Bo Svenningsen.

Læs også Ejendomsselskab køber gammel banegård – vil konvertere til 26 boliger

Vækst kan fortsætte
Ifølge Bo Svenningsen og Tomas Kjær Andersen er der ikke udsigt til, at Bo-To Ejendommes vækst stopper i år, for ifølge de to ejere så kigger de ind i et 2021, som på mange måder ligner 2020.

– Vi forventer, at renten forbliver lav, og at udlejningsprocenten ikke går ned. Vi forventer heller ikke, at ejendomspriserne falder, tværtimod. Der kan selvfølgelig komme nogle udslag i udlejningen af erhvervslokaler grundet coronakrisen, fremhæver Tomas Kjær Andersen.

Erhvervslejemål som detail og kontor udgør cirka 30 procent af den samlede udlejning i Bo-To Ejendomme, mens boliger udgør den resterende del på 70 procent. Ejendomsporteføljen er steget til over 1.500 lejemål i 2020 fra 1.200 lejemål i 2019, mens værdiansættelsen af ejendomsporteføljen var vokset til 1,5 milliard kr. ultimo 2020.

Bo-To Ejendomme har 50 ansatte fordelt på fire afdelinger i Jylland – hovedkontoret ligger i Vejle.

 

Fakta: Bo-To Ejendomme

Bo-To Ejendomme ejes af Tomas Kjær Andersen (50 procent) og Bo Svenningsen (50 procent)

Bo-To Ejendomme har hovedkontor i Vejle

Årsresultat 2020 (før skat): 184,5 millioner kr.

Årsresultat 2019 (før skat): 112 millioner kr.

Årsresultat 2018 (før skat): 63 millioner kr.

Årsresultat 2017 (før skat): 63 millioner kr.

Egenkapital: 440 millioner kr.

Værdiansættelse af ejendomsportefølje: 1,5 milliard kr.

Etableret i 2003

50 ansatte fordelt på fire afdelinger i Danmark

Har ejendomme i Skagen, Sæby, Frederikshavn, Hjørring, Aarhus, Grenaa, Randers, Give, Tørring, Vejle, Kolding, Agerskov, Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Padborg, Sønderborg, Tønder og Aabenraa

Ejer bydelen Vejle Midtpunkt

 

Fakta: Historisk overblik

2003: Etableret. Antal ejendomme: 1

2008: Antal lejemål: 60

2012: Bo Svenningsen og Tomas Kjær Andersen bliver fuldtidsansatte i Bo-To Ejendomme

2016: Købte bydelen Vejle Midtpunkt

2018: Antal lejemål: 900

2019: Antal lejemål: 1.200

2020: Antal lejemål: 1.500

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder