På denne grund, hvor der engang lå en småkagefabrik, vil HP Huse bygge huse som en del af Cinemabyen i Helsingør. Foto: Estate Media

Helsingør planlægger ny bydel med op til 900 boliger

Et halvforladt erhvervsområde bag Kongevejen og biografen i Helsingør er et af byens sidste store udviklingsområder. Nu rykker projektet tættere på virkelighed.

Det skriver sn.dk.

Det nye område, der får navnet Cinemabyen, giver muligheder for mellem 700 og 900 boliger plus erhverv og enkelte butikker.

I første omgang er der lagt op til, at By-, Plan- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune torsdag godkender et udkast til en visionsplan, der skal danne grundlag for lokalplaner for de enkelte projekter, som flere projektudviklingsselskaber og investorer skal stå bag.

– Vi har ikke mange områder i den skala og med så central beliggenhed tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi også gør det rigtigt, siger formand for By-, Plan- og Miljøudvalget, Christian Holm Donatzky (R), til sn.dk.

En af de investorer, som har erhvervet en grund i området, er ejendomsfonden Core Bolig X, som har specialiseret sig i investeringer i blandt andet Nordsjælland langs Fingerplanen. Fonden har planer om at bygge op til 140 lejeboliger.

Læs også KP Huse vil bygge boliger og campus i Helsingør for 1,5 milliard kr.

Læs også Nyt udviklingsselskab har tidligere EDC-direktør i bestyrelsen

 

Cinemabyen. Illustration: Helsingør Kommune

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder