Danish Crowns nye hovedkontor i Randers. Illustration: Cebra

Totalentreprenør vinder kontrakt på Danish Crowns nye hovedkontor

Danish Crown går som bygherre til sommer i gang med at bygge et 20.300 kvm stort, nyt hovedkontor på Tulipvej i Randers.

Dermed bliver det farvel til slagterikoncernens nuværende hovedkontor på 7.000 kvm på Marsvej i Randers, oplyser koncernen til Estate Media.

Danish Crown har netop skrevet under på en 200 millioner kr. stor aftale med teamet, der skal realisere det nye hovedkontor. Teamet består af totalentreprenør Raundahl & Moesby, der sammen med arkitektfirmaet Cebra og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma kom med det bedste bud.

Danish Crowns kommende hovedkontor skal som et af de første byggeri i Danmark opnå DGNB’s hjerteordning, som lægger vægt på, at bygningen skal være sund og behagelig at være i – med et særligt fokus på luftkvalitet, termisk indeklima, akustik, visuelt indeklima og arkitektonisk kvalitet.

– Bæredygtighed skal afspejle sig i alt, hvad vi foretager os. Sådan er det, når vi går efter, at hele vores værdikæde skal være klimaneutral i 2050. Derfor er det afgørende for os, at det nye byggeri også skal matche de højeste standarder inden for bæredygtighed. Det handler om energiforbrug, arbejdsmiljø, indeklima og materialer. Vi genbruger for eksempel en masse af den nedknuste beton fra den nedlagte pølsefabrik på Tulipvej, siger Group COO Preben Sunke, Danish Crown.

Kan ikke betale sig at renovere og udvide
Planerne om et nyt hovedkontor så dagens lys i 2017, men blev siden sat på pause. Danish Crowns nuværende hovedkontor på Marsvej står over for en totalrenovering, hvis det fortsat skal være et velfungerende hovedkontor.

Beregninger har dog vist, at der rent økonomisk ikke er den store forskel på at renovere bygningerne og på at bygge et helt nyt hovedkontor.

– Selv om de fleste af vores medarbejdere lige nu arbejder hjemme, og det går godt, så ændrer det ikke på, at vi mangler plads. Vi har et stort behov for flere og bedre mødelokaler. Vi flyttede ind på Marsvej i starten af 1991, og byggeriet stod nu foran en totalrenovering, fortæller Preben Sunke.

Nedrivningen af den nedlagte pølsefabrik på Tulipvej 3 er ved at være slut, så opførelsen forventes at gå i gang til sommer. Det nye hovedkontor forventes at være klar til indflytning i slutningen af marts 2023.

Illustration: Cebra
Illustration: Cebra

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder