Jacob Lund
Adm. direktør og partner Jacob Lund, Nordicals København. Foto: Nordicals/presse

Konkurrencen på ejendomsmarkedet tager til i 2021   

Trods et usikkert år på grund af Corona er konkurrencen om danske ejendomme spidset til, og ifølge Nordicals København lader udviklingen til at fortsætte i 2021.

– I lyset af de ekstraordinære bevægelser i verden har investorerne fastholdt en høj investeringsaktivitet, både i Danmark og på den europæiske scene. Investeringsaktiviteten understreger, at de udenlandske investorer – yderligere forstærket af Corona-uroen – går efter at placere deres kapital, hvor den største stabilitet og sikkerhed kan opnås. Og det har vist sig, at Danmark fortsat er en sikker havn, lyder det i en kommentar fra adm. direktør og partner Jacob Lund, Nordicals København.

Samme melding har lydt fra andre erhvervsmæglerfirmaer, som også har masser af 2021-optimisme.

Det danske ejendomsmarked tiltrækker stor investeringsaktivitet fra både ind- og udland, og der er især rift om velbeliggende investeringsejendomme.

Nye tal fra Nordicals København viser, at transaktionsvolumenen i 2020 landede på cirka 71,7 milliarder kr. – omkring 8 procent højere end i 2019 sammenlignet med Nordicals’ egne tal.

Ifølge CBRE landede investeringsvolumenen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme i 2020 på 71 milliarder kr., hvilket er 25 procent højere end CBRE’s eget tal på 57 milliarder kr. i 2019.

Læs mere i Dansk transaktionsvolumen stiger mest i Norden – endnu et travlt år i sigte

Cushman & Wakefield RED har opgjort transaktionsvolumenen til 71,4 milliarder kr., hvilket er 16 procent højere end RED’s eget tal på 61,6 milliarder kr. for 2019, mens Newsec Advisory har opgjort volumenen til omkring 70 milliarder kr., svarende til en vækst på 25 procent.

Læs mere i Newsec: Flot afslutning på 2020 giver optimisme

Læs også RED: Transaktionsvolumenen i 2020 steg med 16 procent

Færre cross-border-investeringer
Ifølge Real Capital Analytics fra Savills – Nordicals internationale partner – er europæiske cross-border-investeringer i 2020 faldet med 32 procent i forhold til gennemsnittet for de seneste fem år. I samme periode rundede den samlede europæiske investeringsvolumen 245 milliarder euro (godt 1.800 milliarder kr.), hvilket er en nedgang på 24 procent sammenlignet med de seneste fem års gennemsnit.

– Ikke desto mindre er der i Danmark alligevel registreret en stigende transaktionsvolumen og en intens konkurrence om de danske ejendomme, hvilket tegner et tydeligt billede af Danmark som et attraktivt og stabilt investeringsland. Investeringsaktiviteten fra internationale investorer vil formentlig fortsætte med en afdæmpet intensitet i 1. kvartal 2021, men ventes at stige i takt med at ikke-europæisk kapital igen begynder at strømme ind til det europæiske marked i 2. kvartal 2021, siger Jacob Lund.

Ligesom på europæisk plan er tendensen på det danske ejendomsmarked, at investorer primært går efter bolig- og logistikejendomme.

Da der ikke findes officielle tal for transaktionsvolumenen i Danmark, opgøres tallene af de førende mæglerhuse. Der er typisk forskel på tallene i forhold til, hvilke transaktioner der er medtaget, hvor mange selskabshandler, der er inkluderet og andre faktorer, der betyder, at der i de første uger af året kommer en række opgørelser, som Estate Media løbende bringer og samler op til sidst.

Kilde og grafik: Real Capital Analytics fra Savills

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder