Sygehus Nord i Aalborg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech/presse

Sygehus Nord solgt for 226 millioner kr.

(Artiklen er opdateret med investorgruppen og Nordicals Aalborg)

En lokal investorgruppe ledet af ejendomsselskabet Søren Enggaard har netop købt Sygehus Nord for 225,8 millioner kr.

Det oplyser Region Nordjylland, som fremhæver, at ’handlen er en af de største i Aalborg i nyere tid’.

Sygehus Nord har et grundareal på cirka 2,5 ha og et bygningsareal på 42.072 kvm. Boligarealet er 4.314 kvm, erhvervsarealet 40.136 kvm, mens kælderarealet er på 10.923 kvm, oplyser EDC Erhverv Poul Erik Bech, der i efteråret 2020 fik til opgave at formidle salget af sygehuset for Region Nordjylland.

Læs mere i Sygehus Nord i Aalborg til salg for minimum 200 millioner kr.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sygehus Nord har et grundareal på cirka 2,5 ha og et bygningsareal på 42.072 kvm. Boligarealet er 4.314 kvm, erhvervsarealet 40.136 kvm, mens kælderarealet er på 10.923 kvm. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech/presse

Søren og Carsten Enggaard
Søren Enggaard A/S, som er ejet 90 procent af adm. direktør Carsten Enggaard og 10 procent af Søren Enggaard, hvor Søren Enggaard dog besidder 100 procent af stemmerettigheden, er kendt for at have udviklet Eternitgrunden i Aalborg fra industriområde til boliger, butikker og kontorer. For tiden er selskabet involveret i udviklingen af Parkbyen ved Sohngårdsholmsbakken i Aalborg.

Region Nordjylland havde efter to valuarvurderinger sat et prisskilt på Sygehus Nord, der lød på mindst 200 millioner kr.

– Jeg er ovenud tilfreds med, at vi har indgået aftale om salg af det gamle sygehus til en pris, som er fornuftig. Jeg håber for byen, at der nu kommer et spændende projekt på en grund, som ligger meget centralt i Aalborg, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S), Region Nordjylland.

Ifølge udbudsvilkårene overtager køber ejendommen, som den er, og med den nuværende lokalplan som plangrundlag. Derfor er det op til Søren Enggaard i et videre samarbejde med Aalborg Kommune at udvikle lokalplan, ligesom det er er køber, der står for udviklingen af et fremtidigt byggeri på området.

Udflytning i 2023
Ejendomsselskabet Søren Enggaard overtager ejendommen, når Region Nordjylland er flyttet ud af sygehusbygningerne og har tømt dem for inventar. Den forventede overtagelse er i begyndelsen af 2023. Overtagelse skal ske med tre måneders varsel, men kan dog tidligst ske i starten af 2023.

Med salget af sygehuset har Region Nordjylland taget et vigtigt skridt mod at opfylde den regionale medfinansiering, som regionen skal bidrage til i byggeriet af det ny Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst. Regionens andel er 12,5 procent af byggesummen, hvilket svarer til knap 600 millioner kr.

Senere venter et salg af Sygehus Syd på Hobrovej, der også indgår i den regionale medfinansiering. Salget af Sygehus Syd har dog længere udsigter. Ifølge aftalen med staten om opførelsen af det ny universitetshospital skal dele af sygehuset på Hobrovej fortsat være i brug frem til 2030.

Nordicals Aalborg har i Sygehus Nord-handlen været kommerciel rådgiver for køberen i form af investorgruppen ledet af ejendomsselskabet Søren Enggaard.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder