PFA’s 55.000 kvm store udviklingsprojekt Nordø - tidligere med projektnavnet Redmolen - i Københavns Nordhavn. Kontorbygningen Spidsen ses på spidsen. Illustration: Dimension Design

Pensionskasser satser mere og mere på ejendomme – runder 200 milliarder kr.

Danske pensionsselskaber har i dag ejendomme for 230 milliarder kr., hvilket er en stigning på 20 procent de seneste 2,5 år.

Det oplyser ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, som betegner den øgede eksponering mod ejendomme for ’en langsigtet og gennemtænkt beslutning’.

– Ejendomme er en langsigtet og stabil investeringsform. Samtidig bidrager pensionskasserne med deres investeringer i at udvikle og vedligeholde vores boliger og erhverv, så de på den måde også spiller aktivt ind i danskernes liv, også før pensionen, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

En opgørelse fra Ejendomdanmark viser, at de 15 største pensionskasser i gennemsnit har ejendomme for 10 milliarder kr. Men der er også selskaber, som har ejendomme for markant mere, eftersom enkelte selskaber har investeret i ejendomme for mere end 20 milliarder kr.

Derfor er det godt
Selvom de enkelte pensionskasser kan have forskellige strategier, er det positivt for hele samfundet, at ejendomme er en så væsentlig prioritering, siger Jannick Nytoft:

– Selvom det – også bogstaveligt talt – er en investering, der er meget stabil, så er der enormt meget aktivitet i og rundt om ejendomme. Der skabes arbejdspladser på at drive ejendommene, både i administrationen og i den løbende vedligeholdelse. Samtidig er der et stort potentiale, hvis der kommer bedre muligheder for at klimarenovere vores ejendomme, der er pensionskasserne også aktive bidragsydere.

Det estimeres af Ejendomdanmark, at ’en ganske stor andel’ af pensionsselskabernes ejendomsinvesteringer er i Danmark.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder