Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S). Foto: Claus Bech/presse

Kaare Dybvad bliver indenrigs- og boligminister: Jeg er stolt

Som led i torsdagens større ministerrokade er boligminister Kaare Dybvad, Socialdemokratiet, blevet forfremmet til indenrigs- og boligminister.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen, Socialdemokratiet.

– Ved kongelig resolution af dags dato (torsdag, red.) er indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikter overført til boligminister Kaare Dybvad Bek, der fremover betegnes indenrigs- og boligminister. Samtidig oprettes et Indenrigs- og Boligministerium.

– De nævnte ressortområder overføres fra det hidtidige Social- og Indenrigsministerium og fra Erhvervsministeriet. Indenrigs- og boligministeren vil endvidere fremover koordinere regeringens politik for et mere sammenhængende Danmark. Ministeren vil fortsat varetage boligområdet, der overføres til det nye Indenrigs- og Boligministerium fra det hidtidige Transport- og Boligministerium, meddeler Statsministeriet.

Kaare Dybvad har været boligminister siden Mette Frederiksens tiltrædelse som statsminister den 27. juni 2019. Han har været medlem af Folketinget siden 2015 og været kandidat siden 2010.

Kaare Dybvad var indlægsholder på Estate Medias Boligdagene-konference i 2020 og var bekræftet på Boligdagene 2021, men som på grund af Covid-19 netop er flyttet til 20. maj, hvorfor det stadig er usikkert, om det bliver med den nye indenrigs- og boligminister.

Læs mere i Boligministeren: Afklaring på paragraf 5.2 inden for en måneds tid

Formål
Formålet med at etablere et Indenrigs- og Boligministerium er ’at styrke grundlaget for et mere sammenhængende Danmark med balance mellem land og by’.

– Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle. Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium, siger statsministeren i en meddelelse.

Glad for forfremmelsen
Kaare Dybvad er selvsagt glad for forfremmelsen til indenrigs- og boligminister.

– Jeg er stolt over at få lov til at sætte rammerne for et nyt Indenrigs- og Boligministerium. Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere. Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med, siger Kaare Dybvad i en meddelelse.

Læs også Danmark får igen en boligminister

Ved den kongelige resolution er det samtidig bestemt, at social- og indenrigsminister Astrid Krag, Socialdemokratiet, fremover betegnes social- og ældreminister, da ansvaret for ældreområdet flyttes fra Sundheds- og Ældreministeriet. Samtidig vil det nye Social- og Ældreministerium fremover koordinere det videre arbejde omkring regeringens samarbejde med syv kommuner om velfærdsaftaler, der på en række velfærdsområder sætter indsatsen fri.

Læs også Brancheforeningen rækker hånden ud mod ny boligminister

Læs også Byggesocietetet: Vi har længe savnet et boligministerium

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder