Joseph Alberti er Head of Research i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Foto: EDC/presse

42 procent forventer lavere priser på detailejendomme

Butikslokaler skiller sig ud som segmentet med de mest afdæmpede udsigter til prisudvikling.

Det viser EDC Erhverv Poul Erik Bechs årlige forventningsanalyse.

Blot 17 procent forudser højere priser på butikslokaler. Det er halvt så mange, som spår stigende priser på industrilokaler og boligejendomme. 42 procent forventer lavere priser på detailejendomme i 2021, hvilket er en markant højere andel end prispessimisterne inden for kontorer, industri og boligejendomme.

– Detail er helt klart det segment, hvor investorer og virksomheder ser mest afdæmpet på prisudviklingen det kommende år i vores Forventningsanalyse 2021. Det hænger formentlig sammen med de strukturelle udfordringer, detailhandlen længe har haft med især nethandel. Og så er svarene nok præget af nedlukningen i foråret og de forskellige restriktioner, men faktisk gik 2020 relativt godt for detailhandlen i forhold til, hvad mange frygtede, da Coronaen brød ud, siger Joseph Alberti, Head of Research i EDC Erhverv Poul Erik Bech, i en meddelelse.

I 2021-udgaven af Forventningsanalysen er der svar fra over 1.200 virksomheder i hele landet.

Investorer skal se sig godt for
Der er dog ikke sket et fald i privatforbruget, men derimod en forskydning, pointerer Joseph Alberti.

– Selv om dele af detailhandlen har været udfordret, så har brede dele af den nydt godt af, at vi for eksempel stort set ikke har kunnet rejse ud af landet. Mon ikke, at rigtig mange børn har fået ekstra store julegaver og Playstation-pakker, fordi sommerferien måtte droppes og senere også jule- eller nytårsturen? siger Joseph Alberti.

Forventningsundersøgelsen viser samtidig, at to ud af tre butikker, som bor til leje, overvejer at købe deres lokaler – det kan hænge sammen med en udbredt forventning om lavere priser.

Det fremgår også, at blot 9 procent vil investere i detailejendomme, men dertil kommer over 30 procent, som gerne vil foretage blandede investeringer, og det er ofte boligejendomme med butikker og lignende i gadeplan. Boligudlejning er fortsat de fleste investorers favorit.

Men investorerne skal se sig godt for.

– Store dele af detailhandlen er fortsat udfordret, og nogle steder er lejeniveauerne under pres. Over længere tid er der forsvundet mange små butikker i de mindre byer, og i øjeblikket er København ramt af et kraftigt dyk i turisme, konferencer og forretningsrejser. Omvendt har dagligvarebutikkerne klaret sig godt, fordi mange har arbejdet hjemme og ikke spiste i kantinen, men har købt mere ind i det lokale supermarked, siger Joseph Alberti.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder