Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Colliers/presse

Colliers forudser 50 procent stigning i investeringer i år

Erhvervsmægleren Colliers, som opererer i over 68 lande, konkluderer i en ny rapport, at globale investorer langt overvejende ser optimistisk på muligheden for et opsving i markedet i 2021. Ifølge rapporten forventer Colliers en stigning på 50 procent i investeringerne i 2021 i forhold til 2020. De fleste globale investorer har ønske om at udvide deres porteføljer med over 10 procent, og næsten en fjerdedel af investorerne ønsker at øge eksponeringen mod ejendomme med 20 procent eller mere.

Netop den forudsigelse stemmer godt overens med de tendenser, som i øjeblikket præger det danske marked, siger adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark.

– Muligheden for, at investeringerne også stiger med 50 procent i Danmark, talte vi om som et muligt scenarie allerede sidste år, men den er naturligvis mindre sandsynlig efter et meget stærkt 4. kvartal i 2020. Men under alle omstændigheder får vi et meget travlt år på ejendomsmarkedet, siger Peter Winther i en kommentar til ‘Colliers Global Capital Markets 2021 Investor Outlook’.

Positive forventninger
Ifølge rapporten, som er baseret på svar fra knap 300 respondenter, der blandt andet tæller store institutionelle investorer, børsnoterede virksomheder, statsejede fonde, kapitalfonde, family offices og investment managers, søger 98 procent af investorerne på tværs af landegrænserne at udvide deres porteføljer, og omkring 60 procent vil udvide med over 10 procent. I Europa, Mellemøsten og Afrika har 67 procent af respondenterne planer om investeringer så tidligt som i 1. kvartal 2021. I USA er det 88 procent.

Bag undersøgelsen står blandt andet Tony Horrell, der er Head of Capital Markets globalt i Colliers International. Han forventer, at investorerne vil bevæge sig op ad risikokurven i år og udforske alle aktivtyper lige fra plejehjem til offentlige infrastrukturprojekter.

– Baseret på vores globale analyse, som giver et overblik over investorernes interesser og forventede investeringsvillighed, ser den langsigtede medvind på ejendomsmarkedet ud til at fortsætte. Der er rejst en markant mængde kapital på verdensplan og et behov for reelle aktiver, som betyder, at investorerne vil være ivrige efter at investere ophobet kapital og søge nye muligheder i løbet af året, siger Tony Horrell.

 

Andre hovedpunkter i rapporten

– Førsteklasses-kontorer i storbyer er fortsat primære investeringsmål. Investorer med international kapital tiltrækkes af størrelsen og likviditeten i kontorsegmentet i større forretningsknudepunkter som New York, London og Sydney

– Logistik- og boligsektoren stortrives. Disse to sektorer var på investorernes top-3 i alle regioner. Stor efterspørgsel på denne type aktiver vil få investorerne til at udvide deres geografiske fokus og bygge porteføljer gennem joint venture-platforme og lokalt samarbejde

– Mulighed for at konvertere billige detail-, hotel- og restaurationsaktiver. Investorerne forventer prisfald på over 20 procent i disse sektorer. Det betyder en sjælden mulighed for at anskaffe stabile (’core’) og nødlidende aktiver til konvertering

– Alternativer, platforme og samarbejde spiller en større rolle. Den øgede efterspørgsel på alternative aktiver som datacentre, seniorboliger og ’life science’-ejendomme er udtryk for mere omfattende strukturelle forandringer, som forstærkes af pandemien

Kilde: Colliers Global Capital Markets 2021 Investor Outlook

Læs også ’En syndflod af penge fortsætter ind i markedet’: Afkast på vej under 3 procent

Læs også Blog: Peter Winthers fem vilde forudsigelser i 2021

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder