Christina Jørgensen tiltræder som adm. direktør i Freja Ejendomme 1. juni. Foto: Presse

Ny direktør for Freja Ejendomme udpeget efter Karen Mosbech

Christina Jørgensen bliver ny adm. direktør i Freja Ejendomme.

Det oplyser statens ejendomsselskab, der erhverver ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

Christina Jørgensen tiltræder 1. juni. Indtil da fortsætter Karen Mosbech som adm. direktør.

Allerede i september 2020 meddelte Karen Mosbech, at hun ønskede at fratræde som direktør for Freja Ejendomme senest 30. juni i år. I den forbindelse gik bestyrelsen i gang med at finde hendes afløser.

Læs mere i Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Ny direktør med solid erfaring
Christina Jørgensen har en solid baggrund i ejendomsbranchen, hvor hun har fungeret som både entreprenør, rådgiver og bygherre. Christina Jørgensen er uddannet bygningsingeniør (IHK 1990) og har i mere end seks år haft ansvaret for projektudvikling i MT Højgaard – de sidste tre år som direktør for Projektudvikling & OPP (offentlige, private partnerskaber). I dag yder hun strategisk bygherrerådgivning via eget selskab.

– Jeg er meget glad for, at valget er faldet på mig, og jeg ser frem til at blive en del af teamet i Freja. Jeg har med interesse fulgt de flotte resultater, som Freja har opnået under Karen Mosbechs ledelse, og jeg ser det som et stort privilegie at skulle fortsætte denne udvikling sammen med direktør Carsten Rasmussen og hele organisationen. En organisation, som er respekteret for at være både dedikeret, ordentlig og præget af høj faglighed, fremhæver Christina Jørgensen i en meddelelse.

– Jeg har arbejdet med ejendomme i mange år, og når man som jeg brænder for bæredygtig og værdiskabende udvikling, så tror jeg ikke, at der findes en mere spændende stilling i branchen, siger den kommende direktør for Freja Ejendomme.

Formand: Den ideelle kandidat 
Freja Ejendommes bestyrelsesformand, Hans J. Carstensen, som i juni 2020 blev forfremmet til formandsposten efter at have været næstformand siden 2014, er selvsagt glad for valget af den nye adm. direktør:

– På bestyrelsens vegne er jeg rigtig glad for at kunne byde Christina Jørgensen velkommen til Freja Ejendomme. Hun har omfattende erfaring med alle dele af værdikæden i ejendomsbranchen og er den ideelle kandidat til at tage over efter Karen Mosbech. Jeg og resten af bestyrelsen ser frem til vores fremtidige samarbejde.

Som direktør kommer Christina Jørgensen til at arbejde med markante udviklingsprojekter som Jernbanebyen, Vridsløselille og Jonstruplejren.

Læs også Freja Ejendomme får ny formand: Vi har aldrig stået stærkere

Karen Mosbech fortsætter til juni
Karen Mosbech, der er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole, kom til Freja Ejendomme i 2009 for at tiltræde som adm. direktør. Hun hilser også sin efterfølger velkommen:

– Jeg er utrolig glad på Frejas vegne over, at man har valgt at ansætte Christina Jørgensen. Hun er kendt som en meget driftssikker og kompetent leder med en stor faglighed og viden om branchen. Jeg ønsker hende al det bedste i denne spændende stilling.

Før skiftet til statens ejendomsselskab var Karen Mosbech som direktør i fem år primus motor i opbygningen af Københavns Ejendomme, der administrerer en af landets største ejendomsporteføljer. I perioden 1997-2004 var hun planlægningschef i Slots- og Ejendomsstyrelsen.

– Det er naturligvis efter grundige overvejelser og ikke uden vemod, at jeg har besluttet at fratræde stillingen som adm. direktør i Freja. Jeg kommer til at savne Freja meget, både opgaverne og menneskene, men det er det rigtige tidspunkt for mig at stoppe, sagde Karen Mosbech, da hun annoncerede sin fratrædelse for fire måneder siden.

Blandt de mest magtfulde i branchen
Karen Mosbech indtog i 2020 en plads som nummer 39 i forbindelse med Estate Medias Magthaverne-liste over de mest indflydelsesrige personer i den danske ejendomsbranche. Dermed blev hun blot overgået af tre kvinder, som indtog pladser som henholdsvis nummer 7, 25 og 35.

Se hele listen Her er ejendomsbranchens mest magtfulde

Læs også Freja skal fremover give overskud på 500 millioner kr.

 

Fakta: Freja Ejendomme

– Freja Ejendomme udvikler og sælger statens og regionernes ejendomme

– Selskabets portefølje består af meget forskellige ejendomme fordelt på land og by over hele Danmark, blandt andet fængsler, fredede byhuse, sygehuse, kaserner og større udviklingsarealer

– Freja belyser og udvikler ejendomme med fokus på at finde ny anvendelse

– Freja Ejendomme A/S er et aktieselskab ejet af den danske stat. Derfor betaler selskabet hvert år et udbytte tilbage til staten

Kilde: Freja Ejendomme

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder