Hellebæk Klædefabrik nord for Helsingør. Foto: Presse

Pensionsduo løfter sløret for visionerne for Hellebæk Klædefabrik

Visionerne for Hellebæk Klædefabrik nordvest for Helsingør er konkretiseret, og Pensiondanmark og Velliv er nu klar til at præsentere deres bud på en helhedsplan for området med eksklusive boliger, et moderne kontorfællesskab, fællesfaciliteter og grønne områder, som kan bruges af både erhvervslejere og områdets beboere.

– Vores ønske har været at lave en helhedsplan for klædefabrikken, hvor man ikke bare bor ved siden af et kontor eller arbejder ved siden af en bolig. Hellebæk Klædefabrik skal være et aktiv for Hellebæk som by på flere måder. Den skal kunne tiltrække erhvervsdrivende, men samtidig også være et sted, som bruges af områdets beboere. Den vision synes vi, at vi er lykkedes rigtig godt med, siger Marius Møller, ejendomsdirektør i Pensiondanmark, i en meddelelse.

Ejendomsdirektør Solveig Rannje, Velliv, supplerer:

– Vi har en ambition om at tilbyde løsninger, hvor man kan leje sig ind som virksomhed eller privatperson og have en rigtig arbejdsplads tæt på sit hjem i Nordsjælland.

– Vi ser det som en kæmpe gevinst for både lokalområde, virksomheder og familieliv, da man på denne måde kan bosætte sig i et skønt naturområde – uden at skulle sidde i kø på motorvejen ind til København hver dag, fremhæver Solveig Rannje.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: Presse

Planen er at bygge 32 bæredygtige boliger på mellem 60 og 137 kvm.

De nuværende og kommende erhvervslejere vil opleve en kraftig opgradering af erhvervslokalerne, når Deas Asset Management, der er valgt som udvikler, er i mål med projektet.

Velliv og Pensiondanmark håber på projektgodkendelse af Helsingør Kommune.

Læs også Pensionskasser vil omdanne ikonisk erhvervsejendom til boliger

 

Fakta: Hellebæk Klædefabrik

  • Hellebæk Klædefabrik fylder meget i Hellebæk. Fabrikken er Hellebæks største arbejdsplads, største ejendom og omdrejningspunkt for det historiske Hellebæk
  • Efter en større renovering i 1989 har Klædefabrikken været drevet som et kontorfællesskab og rummer i dag over 60 virksomheder. Der er brug for nye og bedre fællesfaciliteter samt grønnere og mere indbydende uderum
  • Hellebæk Klædefabrik er ejet af Velliv og Pensiondanmark
  • Deas Asset Management fungerer som udvikler på projektet samt står for udlejning, administration og drift. Werk Arkitekter har udarbejdet visions- og helhedsplan sammen med virksomheden Andel, der arbejder med fællesskaber, og BM Arkitekter. Aaen Engineering er bæredygtighedsingeniør
  • Der bygges som led i udviklingen af Klædefabrikken i alt 32 boliger i størrelser fra 60-137 kvm
  • Hellebæk Klædefabrik forventes certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld

Kilde: Velliv og Pensiondanmark

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder