Fra venstre: Anders Bang Olsen, partner og direktør for forretningsudvikling i Bang & Beenfeldt, Kristian Lautrup-Nielsen, direktør i og ejer af Abildhauge, og Jeppe Blohm Nielsen, adm. direktør i Bang & Beenfeldt. Foto: Presse

Københavnsk byggerådgiver køber konkurrent

Bang & Beenfeldt køber Abildhauge, hvilket betyder, at alle aktiviteter, medarbejdere og kunder i Abildhauge overdrages til Bang & Beenfeldt den 1. februar.

Det oplyser de to københavnske rådgivende ingeniørvirksomheder, som fremhæver, at der er tale om et godt match i værdier, kultur og tilgang til rådgivning og skaber god synergi.

Transaktionssummen er ikke oplyst.

De seneste årtier har Bang & Beenfeldt og Abildhauge opereret i samme del af markedet; ombygning og renovering af den eksisterende bygningsmasse, primært i hovedstadsområdet.

Direktør i og ejer af Abildhauge, Kristian Lautrup-Nielsen, ønsker at drosle ned og har været på kig efter det rette match.

– Jeg er glad for, at Abildhauge nu bliver en del af Bang & Beenfeldt, for jeg ved, at såvel projekter, kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere bliver varetaget og videreført på en særdeles professionel og ordentlig måde, der svarer til vores egen. Vi har haft en god kollegial dialog gennem nogle måneder, og jeg kender Bang & Beenfeldt fra branchen som en solid og ordentlig virksomhed med etikken og fagligheden i orden. Derfor er jeg sikker på, det er det helt rigtige valg, siger Kristian Lautrup-Nielsen i en meddelelse.

Abildhauge har gennem de seneste årtier specialiseret sig i ombygning af især ældre ejendomme på Frederiksberg og i København

– Abildhauge er lige som os selv kendt for at vægte høj faglighed og ordentlighed. Det er nogle dyder, vi kerer os meget om her i Bang & Beenfeldt. Derfor er vi stolte af, at vi nu kan videreføre Abildhauges projekter og varetage såvel kunder og en håndfuld medarbejdere i fremtiden, siger adm. direktør Jeppe Blohm Nielsen, Bang & Beenfeldt.

Tocifrede millionoverskud i Bang & Beenfeldt
Bang & Beenfeldt har siden 1974 ydet byggeteknisk rådgivning fra sit kontor på Christianshavn.

Det er aftalt, at igangværende projekter videreføres i Abildhauge-regi og af de nuværende Abildhauge-medarbejdere, mens de af Abildhauges projekter, der er i pipeline, gradvist overtages af Bang & Beenfeldt.

Et kig i årsregnskaberne viser, at Bang & Beenfeldt A/S de seneste tre år har opnået tocifrede millionoverskud. I 2017/18 var overskuddet på 13,7 millioner kr. før skat, året efter på 16,5 millioner kr., mens seneste resultat – 2019/20 – landede på 15,3 millioner kr.

Til sammenligning landede Abildhauge A/S i 2017/18 et resultat før skat på 0,4 million kr., året efter et overskud på 0,5 million kr. og senest et resultat på 1,7 million kr.

Læs også Kapitalfond bliver hovedejer i Bang & Beenfeldt med solide overskud 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder