Illustration: Lars Gitz Architects

Politisk nej til nordsjællandsk projekt med over 800 boliger

I et naturområde i Storebjerg i Hundested, der i dag er kendt som Magasingrunden eller Magasinskoven, havde ejeren af grunden gennem de seneste 14 år, advokat Gregers Rolighed Lauridsen, håbet kunne bygge 839 boliger, men hans fremsendte projektforslag til Halsnæs Kommune, hvor han ønsker at bygge ungdoms-, single-, familie- og seniorboliger i én og to etager, blev onsdag afvist af Udvalget for Miljø og Plan.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Det er et spændende projekt, men der er ikke opbakning til at nedlægge skoven og lave boliger. Det er et unikt og særligt område, fordi naturen længe har fået lov at stå urørt. Det ønsker vi at fastholde, siger formand Anja Rosengreen (SF), Udvalget for Miljø og Plan, til Frederiksborg Amts Avis.

Venstre er også kritisk og mener, at ’det er et meget naturskønt område, som ikke skal plastres til med boliger på den måde’.

Gregers Rolighed Lauridsens boligprojekt tegnet af Lars Gitz Architects er på 143.637 kvm, hvoraf cirka 57.500 kvm ønskes bebygget.

Fra 1934 til 2006 var Storebjerg ejet af Magasin og blev brugt til sommerlejr og udlejning af sommerhuse til Magasins ansatte. Siden har det været ejet af Storebjerg I/S – først af flere partnere og senere af Gregers Rolighed Lauridsen alene.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue