Udsnit af Postbyen mellem Københavns Hovedbanegård og Kalvebod Brygge. Illustration: Postbyen

Nu starter opførelsen af Postbyens anden etape – se nye illustrationer

Tårnkranerne er i fuld sving i Postbyen, hvor opførelsen af det kommende hovedsæde for Danske Bank allerede er i gang. Næste etape af Danica Pensions bæredygtighedscertificerede byudviklingsprojekt er nu også gået i gang.

– Anden etape af byggeriet i Postbyen markerer en milepæl. Denne væsentlige del af den kommende Postbyen vil, på bedst tænkelige vis, bidrage med liv og leben alle ugens dage og samtidig tilbyde skønne bilfrie uderum til glæde for såvel Københavnere som besøgende. Vores ønske er at skabe en af de mest attraktive byområder, ikke bare i København, men i hele Danmark, siger ejendomsdirektør Robert V.S. Nellemann, Danica Pension, i en meddelelse.

I oktober 2020 overtog totalentreprenør KPC byggegruben, og har nu opstartet funderingsarbejdet. CG Jensen er underentreprenør til KPC og skal stå for udførelsen af hele råhusentreprisen herunder funderingsarbejdet.

KPC skal i alt opføre 92.000 kvm fordelt på 35.000 kvm kontorhus, 32.000 kvm boliger, hotellejligheder og retail samt 25.000 kvm kælder og teknik.

(Artiklen fortsætter under de tre illustrationer)

Det anslås, at 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen, og at 20.000 dagligt vil besøge bykvarteret, når Postbyen forventes helt færdig i 2024. Illustration: Postbyen
Kontorhuset ’The Stamp’ ligger ved tårnene og Danske Banks domicil ud til Carsten Niebuhrs Gade. Huset er på cirka 35.000 kvm. Illustration: Postbyen
Illustration: Postbyen

Delprojekter
Centralt i byggeriets anden etape er fire slanke tårne. I to af de fire tårne, der bliver henholdsvis 15 og 29 etager, bliver boliger. Det højeste af de boligtårne bliver på højde med tårnet i Københavns Rådhus. Lejlighederne får mellem to og syv værelser, og der udbydes i alt 160 boliger til leje.

To tårne kommer til at bestå af hotellejligheder. Den britisk baserede hotelgruppe Edyn står bag udviklingen af 236 hotellejligheder, der alle får køkken og badeværelse.

I stueetagen kommer der restaurant og bar, café- og loungeområde. ’The Stamp’ er navnet på projektets kontorhus, som ligger ved tårnene og Danske Banks domicil ud til Carsten Niebuhrs Gade. Huset på cirka 35.000 kvm er rettet mod større og mindre virksomheder.

Det anslås, at 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen, og at 20.000 dagligt vil besøge bykvarteret, når Postbyen forventes helt færdig i 2024.

 

Fakta: Postbyen

 • Det anslås, at 5.500 mennesker vil arbejde i Postbyen
 • Det anslås, at der kommer 20.000 besøgende om dagen i Postbyen
 • Postbyens pladser bliver på størrelse med flere velkendte pladser i København, fx Amager Torv og Sankt Hans Torv
 • Alle bygninger i Postbyen bliver bæredygtighedscertificeret efter standarderne DGNB og Leed
 • Postbyen er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Arkitema
 • Danske Banks kommende hovedsæde bliver ca. 113.000 kvm stort – fordelt på 73.000 kvm til kontor og 40.000 kvm til parkering og teknik
 • Der bliver plads til ca. 4.000 medarbejdere i det kommende hovedsæde
 • Kontorhuset i Postbyen bliver på ca. 24.000 kvm med plads til ca. 1.500 medarbejdere
 • De fem tårne bliver på 33.000 kvm i alt
 • I tårnene bliver der bygget 162 lejligheder og 236 hotellejligheder samt et planlagt sundhedshus
 • Bygherre i Postbyen: Danica Pension
 • Totalentreprenør – første etape af Postbyen: Per Aarsleff
 • Totalentreprenør – anden etape af Postbyen: KPC

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder