Foto: Rema 1000

Ny Savills-fond køber danske Rema-ejendomme i milliardhandel off-market

(Artiklen er opdateret 12. januar kl. 10.20 med pris og antal butiksejendomme, da Rema har solgt fem ekstra butiksejendomme)

Kapitalforvalteren Savills Investment Management med hovedkvarter i London har via sin nye, europæiske detailfond med fokus på supermarkeder købt en portefølje bestående af 43 danske ejendomme med Rema 1000-butikker.

Det er sket i en off-market-handel til cirka 1,2 milliard kr., oplyser Rema 1000 til Estate Media.

– Vi er glade for at have samarbejdet med Rema om at lukke denne store aftale. Vi ser frem til et langt partnerskab med Rema for at hjælpe med at fastholde og udvikle koncernens position som en førende supermarkedsoperatør i Danmark.

– Dette er den første transaktion for vores nye flagskibsfond, der vil investere i detailhandel i hele Europa. Der er betydelig appetit på sektoren i vores investorbase, og vi ser frem til yderligere betydelige transaktioner i 2021, siger Director of Investment Ian Jones, Savills Investment Management.

De købte Rema 1000-ejendomme ligger spredt i hele Danmark.

Savills IM European Food Retail Fund har kapitaltilsagn på over 109 millioner euro – 810 millioner kr. – fra seks tyske institutionelle investorer.

Sale and leaseback-transaktion
Der er tale om en sale and leaseback-transaktion baseret på et afkast på 5 procent, hvor sælgeren, discountkæden Rema 1000, forbliver som lejer på en 15-årig kontrakt.

De danske Rema 1000-ejendomme ligger i et datterselskab ejet af norske Reitan Handel, som sidder på 15,5 procent af det danske marked inden for discount-dagligvarekæder.

– Det har været en fornøjelse at gennemføre transaktionen med Savills Investment Management og deres rådgiver Capital Investment. Vi ser handlen som en anerkendelse af Rema 1000 som partner, og den viser, at fødevarehandel er et meget solidt og modstandsdygtigt investeringsobjekt, siger adm. direktør Henrik Burkal, Rema 1000 Denmark.

Savills IM European Food Retail Fund sigter efter en minimumstørrelse på 750 millioner euro – over 5,5 milliarder kr.

Capital Investment skal stå for asset management
Capital Investment har introduceret casen for Savills og skal stå for asset management på Savills-fondens nye portefølje med danske ejendomme med Rema 1000-butikker.

– Vi er kommet med businesscasen til Savills og har sammen med Savills kørt hele due diligence-processen, fortæller adm. direktør og partner Jesper Damborg, Capital Investment, til Estate Media.

Handlen faldt på plads lige inden jul.

Savills Investment Management er i handlen blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, KHR Architecture, Savills og Capital Investment. CBRE’s valuationteam har rådgivet Savills i forbindelse med vurderingen.

Fonden retter efter sin første investering i Danmark nu sit geografiske investeringsfokus på primært Benelux og Frankrig, men også på Italien, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland, Tyskland og Østrig.

Savills-fond også bag dansk milliardopkøb i 2019
I 2019 købte Savills Investment Management på vegne af den sydkoreanske ejendomsinvestor Vestas Investment Management transport- og logistikkoncernen DSV Panalpinas hovedsæde og nyopførte logistikejendom i Hedehusene i Høje-Taastrup Kommune.

Det skete i en handel til anslået 1,5 milliard kr. med i alt 150.000 kvm.

Læs mere i Sydkoreansk investor overtager DSV’s hovedsæde i milliardopkøb

30. juni 2020 forvaltede Savills Investment Management aktiver for samlet cirka 20,5 milliarder euro, svarende til godt 150 milliarder kr.

Stort overblik Stærk slutspurt – alle milliardhandler i 2020

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder