Visualisering, der viser et eksempel på muligt udtryk af almene medbyg-rækkehuse set fra Fiskerhavnen. Endelige tegninger af husene er ikke udarbejdet. Illustration fra lokalplan

Alment boligselskab valgt til at bygge godt 200 boliger på Stejlepladsen

Det bliver det almene boligselskab KAB, der skal være med til at realisere godt 200 almene boliger på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn.

Det oplyser By & Havn og PFA, som via Udviklingsselskabet Stejlepladsen står bag det omdiskuterede byudviklingsprojekt med i alt 920 lejeboliger.

– KAB kan som almen samarbejdspartner gøre vores for, at Sydhavnen får nogle spændende, betalige og bæredygtige boliger, som er blevet til i samarbejde med de kommende beboere. Vi vil samtidig lægge stor vægt på, at det bliver et byggeri, der skaber rammer for gode og trygge naboskaber, og hvor det nye og gamle Sydhavn kan mødes til fælles glæde, siger adm. direktør Jens Elmelund, KAB.

Tidsplan
Det almene byggeri kommer til at udgøre en fjerdele af byggefeltets samlede boligkvm og skal efter planen bygges over de næste syv år.

Visionen er en variation i størrelser og boligformer, og lige nu undersøges muligheden for almene ungdomsboliger, almene opgangslejligheder, almene bofællesskaber og cirka 22 almene medbyg-rækkehuse i tre etager, hvor kommende lejere vil kunne blive involveret i byggeprocessen.

I forbindelse med rækkehusene er det KAB’s mål at gå skridtet videre end det eksisterende AlmenBolig+ koncept, hvor beboerne typisk ’kun’ har medbestemmelse over for eksempel indretning af køkken, badeværelse og den indvendige rumfordeling. Der skal nu arbejdes videre med, hvordan beboerne præcist kan indgå i byggeprocessen af medbyg-rækkehusene, og hvordan og hvornår man kan skrive sig op til dem og de øvrige almene boliger.

KAB forventer, at opførelsen af rækkehusene går i gang omkring 2023/24.

Opførelsen af Stejlepladsen afventer en godkendt lokalplan og miljøvurdering. Forventningen hos By & Havn og PFA er, at Københavns Borgerrepræsentation tager endelig stilling til projektet i starten af februar.

 

Fakta: Stejlepladsens boliger

  • Stejlepladsen er et nyt byudviklingsområde ved Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn, som Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S står bag (By & Havn og PFA)
  • Når Stejlepladsen er fuldt udbygget, ventes området at rumme cirka 920 lejeboliger, hvoraf 25 procent af de samlede boligkvadratmeter skal være almene boliger
  • De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via den såkaldte ‘delegerede bygherre’
  • Det betyder i grove træk, at Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S bygger råhusene, hvorefter det almene boligselskab overtager udviklingen af de almene boliger i de enkelte byggerier
  • De almene rækkehusene ligger hovedsageligt i sit eget område, og kan derfor alene opføres af det almene boligselskab.
  • De almene boliger bliver overvejende større familieboliger (fx rækkehuse på 115 kvm), men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger m.v.
  • De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som fx duplex (boliger i to etager) og rækkehuse
  • Boligbyggeriet vil ske etapevis. Etape 1 med cirka 320 lejeboliger (almene og private) ventes at begynde 2022. Etape 2 med cirka 270 lejeboliger (almene og private) 2024. Etape 3 med cirka 330 lejeboliger (almene og private) 2026

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder