Det nye Sølund. Illustration: C.F. Møller Architects

Züblin vinder byggeprojekt til 800 millioner kr. i København

Züblin og Samvirkende Boligselskaber (SAB) har underskrevet en totalentreprisekontrakt på knap 800 millioner kr. for opførelsen af Det nye Sølund. Det eksisterende plejecenter Sølund på Nørrebro i København har udtjent sin levetid og skal rives ned. På grunden opføres Det nye Sølund, der bliver på 38.000 kvm plus 11.000 kvm kælder med parkering.

Det nye Sølund er tegnet af C.F. Møller Architects og Tredje Natur og kommer til at rumme 360 plejeboliger og servicearealer, 23 tryghedsboliger for ældre, 150 ungdomsboliger, daginstitution, fællesarealer samt butikker i stueplan, oplyser den tysk-østrigske entreprenørkoncern.

SAB og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune er hovedaktører bag projektet.

Züblin tager nu fat på at færdigprojektere, planlægge og indgå aftaler med underentreprenører. Samtidig begynder Tscherning nedrivning og etablering af byggegrube. Züblin går i gang med første etape af byggeriet i 2. halvår af 2021. Hele byggeriet forventes af stå færdig i 2026.

I 2019 landede Züblin A/S et underskud efter skat på 86 millioner kr. mod et underskud på 191 millioner kr. året før. Omvendt steg omsætningen i den danske forretning.

Læs mere om Züblins 2019-regnskab i:

Züblin satser på nyt forretningsben efter enorme underskud





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder