Holbæk Have. Illustration: Mangor & Nagel

PKA investerer en halv milliard kr. i ny bydel

PKA investerer en halv milliard kr. i bydelsudviklingsprojektet Holbæk Have og udvider dermed samarbejdet med projektudviklingskoncernen FB Gruppen, oplyser pensionsselskabet.

Det er på kommunens tidligere sportsareal og med Holbæk Sygehus som nabo, at der de kommende år skyder en ny bydel op med navnet Holbæk Have.

– Investeringen i Holbæk Have er et udtryk for den store udvikling og vækst, som byen og kommunen oplever i disse år. Det giver os ikke kun muligheden for at tilbyde moderne og bæredygtige boliger til alle aldre, der er til at betale for den almindelige lønmodtager, men sikrer samtidig et godt afkast til pensionskassens medlemmer, siger adm. direktør Jon Johnsen, PKA, i en meddelelse.

Bag udviklingen af området står FB Gruppen, som PKA også samarbejder med på Grønttorvet i Valby, hvor der i disse år opføres 3.000 ejer-, lejer- og andelsboliger.

– Området er efter vores opfattelse et af de allermest attraktive områder i byen, ikke mindst på grund af den store park, der giver spændende muligheder for grønne værdier og fællesskaber, siger adm. direktør, hovedejer og medstifter Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen, som udover Holbæk Have og Grønttorvet skal i gang med at bygge 1.600 boliger den nye bydel Nærheden i Hedehusene i Høje-Taastrup.

Lå i kortene
Allerede da FB Gruppen i december 2019 vandt delområder i Holbæk Have, håbede FB Gruppen og PKA at kunne udvide deres samarbejde – konkret var parternes forhåbning, at samarbejdet kunne videreføres omkring Holbæk Have med PKA som finansiel partner og blivende investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme.

Læs mere i FB Gruppen vinder områder af Holbæk Have

Det er planen, at de første beboere i PKA’s ejendomme i Holbæk Have kan flytte ind i midten af 2022.

Den samlede projektsum for bydelsudviklingsprojektet Holbæk Have er omkring 2,5 milliarder kr. FB Gruppen planlægger at bygge godt 1.000 boliger i området over en periode på et årti.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder