Frederiksberg Centret er ejet af selskabet Danske Shoppingcentre, der er et joint venture mellem ATP Ejendomme og Danica Pension. Foto: Presse

ATP’s investering i Danske Shoppingcentre har givet lille afkast

Det var en af ATP’s største investeringer nogensinde, da ATP Ejendomme i slutningen af 2017 købte 50 procent af Danicas 16 butikscentre for 6,9 milliarder kr.

Læs mere i ATP Ejendomme investerer 6,9 milliarder kr. i Danicas 16 indkøbscentre

De to pensionskassers joint venture i form af selskabet Danske Shoppingcentre har siden investeret yderligere, så ATP’s eksponering til Danske Shoppingcentre i dag er på omkring 7,5 milliarder kr., skriver Dagbladet Børsen.

Men Covid-19 har som bekendt udfordret detailbranchen og ikke mindst shoppingcentre.

– Vi har stadig et lille positivt afkast i investeringsperioden. Men vi holder os typisk til informationerne i de offentliggjorte regnskaber, og der kan jeg pege på, at i halvårsrapporten var hele ejendomsporteføljen nedskrevet med 2,2 milliarder kr., og shoppingcentre og hoteller var de store forklaringer, siger André Scharf, investeringsdirektør i ATP Ejendomme og formand i Danske Shoppingcentre, til Børsen.

André Scharf tror stadig, at fysiske butikker bliver den største kanal i fremtidens distributionsmiks, og at shoppingcentre bliver en af de væsentligste kategorier.

Investeringer for 10 milliarder kr. i shoppingcentre
Danske Shoppingcentre er ikke ATP’s eneste eksponering til branchen. I alt har Danmarks næststørste ejendomsinvestor investeringer for cirka 10 milliarder kr. i shoppingcentre i Danmark og udlandet, blandt andet købte ATP i 2015 et center i Bremen for 1,6 milliard kr.

Som Estate Media har skrevet, overtager Danske Shoppingcentre 1. januar 2021 Aalborg Storcenter, der med sine 52.000 kvm butiksareal er det største shoppingcenter i Nordjylland.

Dermed bliver Aalborg Storcenter det 18. shoppingcenter i Danske Shoppingcentres portefølje, der tæller centre over hele landet, herunder Frederiksberg Centret, Lyngby Storcenter og Kolding Storcenter.

Læs mere i Danske Shoppingcentre køber Aalborg Storcenter på 52.000 kvm

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje