Estate Media –

Nyheder – Danmark

Frederiksberg Centret er ejet af selskabet Danske Shoppingcentre, der er et joint venture mellem ATP Ejendomme og Danica Pension. Foto: Presse

Trio presser på for at afskaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Shoppingcentre taber mange kunder på grund af mundbind. Derfor bør kravet om mundbind i butikker afskaffes, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt, lyder opfordringen

Søren Duran Duus

torsdag 3. december 2020 13:45

Antallet af kunder er faldet markant i landets shoppingcentre efter krav om at bære mundbind i detailhandlen. Siden 29. oktober har både ansatte og kunder i butikker skullet bære mundbind. Og det koster kunder.

Ifølge en opgørelse fra Danske Shoppingcentre, der ejer shoppingcentre over hele landet, herunder Frederiksberg Centret, Lyngby Storcenter og Kolding Storcenter, var der i november 17 procent færre kunder i selskabets 17 centre sammenlignet med samme periode sidste år. Ligesom der var 37 procent færre kunder på Black Friday.

– Mundbind koster kunder. Det kan vi se sort på hvidt på vores besøgstal. Nu står vi over for julehandlen, hvor en nedgang rammer endnu hårdere. Så er der bare den mindste åbning for, at kravet om mundbind først kunne gælde inde i selve butikkerne og ikke på centrenes gange, vil det gøre en stor forskel for både os og vores butikker, siger Finn Sture Madsen, vicedirektør i Danske Shoppingcentre og formand for Ejendomdanmarks retailudvalg, i en kommentar til opgørelsen.

Han oplyser, at kundetallene var på niveau med tidligere års opgørelse over kundetrafikken i september og oktober, hvor Corona atter var i fremmarch i Danmark, men hvor det ikke var påbudt at bære mundbind i landets butikker.

Feriepenge skal blive i Danmark
I Ejendomdanmark opfordrer adm. direktør, Jannick Nytoft, også regeringen til at lempe kravet om mundbind, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

– Vi har haft en konstruktiv dialog om stramninger af restriktionerne – den dialog skal vi fortsætte med modsat fortegn, når det er forsvarligt at lempe. Ellers risikerer vi, at vi ikke har vores centre og butikker, når coronaen slipper sit tag. Der er jo netop blevet frigivet feriepenge for at give et boost til vores egen detailhandel. Ikke for at udenlandske webshops skal vinde frem, fordi mundbind får kunderne til at blive væk, siger Jannick Nytoft.

Ejendomdanmark og Danske Shoppingcentre støttes af HK Handel.

( Besøgt 370 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Nyopførte boliger solgt i trecifret millionhandel

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

Ny amerikansk investor i Danmark køber Skt. Petri i milliardhandel

Hotel, Investering, København, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

Bankinvests ejendomsfond runder 6,3 milliarder kr.

Pluss, Investering / tirsdag 26. januar 2021

Kendt ejendom fra Matador solgt off-market

Investering, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

The Many vil ekspandere – pilen peger først mod Aarhus

PropTech, Pluss, Investering / tirsdag 26. januar 2021

Ny direktør i PFA’s seniorboligselskab efter Michael Nyboe

Bolig, Investering, Virksomheder og mennesker / mandag 25. januar 2021

Kommende konferencer

Onsdag den 3. februar kl. 10:00

WEBINAR Cirkulært byggeri

- nyeste trends og tendenser

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder