Estate Media –

Nyheder – Danmark

Tivolis tidligere fremlagte projektforslag med en lukning af Vesterbrogade mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard og et BIG-tegnet højhus. Illustration: Gehl Architects og BIG

Bilfri bypark foran Tivoli tæt på realisering

Stort politisk flertal vil arbejde videre med vision om at transformere Vesterbrogade mellem Axelborg og H.C. Andersens Boulevard til en grøn bypark

Søren Duran Duus

torsdag 3. december 2020 12:19

Visionen om en grøn, bilfri bypark foran Tivolis hovedindgang rykker endnu et skridt nærmere realisering.

Således støtter alle partier – med undtagelse af Det Konservative Folkeparti – det videre arbejde med at etablere en bypark. Det står klart efter et møde i Teknik- og Miljøudvalget den 30. november, hvor Jakob Næsager (K) dog nedsætte en såkaldt standsning, som betyder, at han vil have fremlagt indstillingen for Borgerrepræsentationen i den udformning, som den blev fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår Borgerrepræsentationen skal tage stilling, men ifølge Estate Medias kilder bliver det formentlig først i starten af det nye år, inden byparken formelt set er godkendt.

Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget har indstillet at godkende, at Vesterbro Passage kan lukkes for bus-, lastbil- og biltrafik mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard i forbindelse med byparkprojektet. Det sker under forudsætning af, at bustrafikken kan omlægges.

Det skal bemærkes, at indstillingen fra Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget ikke forholder sig til finansieringen af byparken eller for eksempel detaljeprojektering. Indstillingen forholder sig udelukkende til, at udvalgene godkender, at det trafikalt set kan lade sig gøre at etablere en bypark.

Aktører 
I juni 2019 fremlagde en række aktører anført af Tivoli en vision om at transformere den trafikerede passage på Vesterbrogade mellem Axelborg og H.C. Andersens Boulevard ved Rådhuspladsen til en bypark, hvor natur flettes ind i byrummet. Projektet med en bæredygtig bypark er tegnet af Gehl Architects.

Projektet har været mødt med stor velvilje fra naboer, borgere og politikere. Siden præsentationen har Tivoli og en nabogruppe bestående af Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP, PFA Pension og Industriens Pension, som tilsammen repræsenterer hovedparten af ejendommene i kvarteret, arbejdet videre med den oprindelige projektidé sammen med Gehl Architects, Olafur Eliasson og arkitekt Sebastian Behmann fra Studio Other Spaces (SOS).

Borgmester: 22-23 millioner kr.
Det udvidede projekt med Axel Torv omfatter 14.000 kvm.

– Det udestår at rejse den nødvendige eksterne fondsstøtte til at anlægge byparken, da finansieringen af projektet på nuværende tidspunkt ikke er helt afklaret. Målet er, at Københavns Kommune godkender projektet inden kommunalvalget i 2021, og at byparken kan indvies i foråret 2023, lød det fra arbejdsgruppen i juli 2019, hvor også daværende overborgmester Frank Jensen (S) var ’superbegejstret for forslaget’.

Også Københavns Kommunes nye overborgmester, Lars Weiss (S), ser ’meget, meget positivt’ på muligheden for at etablere en bypark foran Tivolis hovedindgang. Lars Weiss medgiver, at der er nogle udfordringer, men at de kan løses. Han estimerer, at projektet samlet set vil koste omkring 22-23 millioner kr.

Læs også Ny overborgmester ser ’meget, meget positivt’ på bypark foran Tivoli

Læs mere i Spektakulært projekt med bypark ved Tivoli vokser til 14.000 kvm

( Besøgt 327 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Nyopførte boliger solgt i trecifret millionhandel

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

Ny amerikansk investor i Danmark køber Skt. Petri i milliardhandel

Hotel, Investering, København, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

Bankinvests ejendomsfond runder 6,3 milliarder kr.

Pluss, Investering / tirsdag 26. januar 2021

Kendt ejendom fra Matador solgt off-market

Investering, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

The Many vil ekspandere – pilen peger først mod Aarhus

PropTech, Pluss, Investering / tirsdag 26. januar 2021

Ny direktør i PFA’s seniorboligselskab efter Michael Nyboe

Bolig, Investering, Virksomheder og mennesker / mandag 25. januar 2021

Kommende konferencer

Onsdag den 3. februar kl. 10:00

WEBINAR Cirkulært byggeri

- nyeste trends og tendenser

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder