Adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas-koncernen. Foto: Deas

Deas overtager Aberdeens nordiske asset management-forretning

For 2 år siden købte Deas asset management-selskabet Nordea Ejendomme, og nu tager den kapitalfondsejede administrations- og forvaltningskoncern endnu et meget stort skridt i forhold til videre ekspansion. Danske Deas har nemlig købt den skotske ejendomsforvalter Aberdeen Standard Investments’ nordiske asset management-aktiviteter, der blev udbudt til salg i maj. Aberdeen Standard Investments driver asset management for ejendomme i både Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Samtidig har Aberdeen Standard Investments til hensigt at vælge Deas Asset Management til at udføre asset management i Norden på vegne af sine europæiske og globale fonde.

– Vi er begejstrede over, at vi i partnerskab med Deas har skabt en langsigtet løsning for vores nordiske asset management-forretninger på fast ejendom-området, siger Global Head of Real Estate Neil Slater, Aberdeen Standard Investments.

Den forventede handel, forudsat godkendelse, vil resultere i, at Deas Gruppen overtager forvaltningen af en portefølje på 132 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail og boliger med en samlet AuM på 2,3 milliarder euro, godt 17 milliarder kr, oplyser parterne.

Deas Asset Management skal forvalte de samlede ejendomsaktiviteter på i alt 4 milliarder euro – cirka 30 milliarder kr.

Aberdeen Standard Investments forsætter sit engagement i Norden og vil – i forlængelse af den forventede godkendelse af handlen – fortsat investere i regionen gennem sine pan-europæiske og segment-specifikke ejendomsfonde. Aberdeen Standard Investments vil derfor vælge Deas Asset Management til at forvalte en samlet portefølje på 1,7 milliard euro i Norden på vegne af sine europæiske og globale fonde.

Det bliver enheden Deas Asset Management, der skal forvalte de nye aktiviteter og dermed kommer op på en samlet portefølje på i alt 8,2 milliarder euro AuM, som det kaldes, hvilket står for Aktiver under Management.

Læs også Aberdeen sætter ejendomsforvaltning af 16 milliarder kr. til salg

Deas for alvor ind på nordisk marked
Med overtagelsen af Aberdeen Standard Investments’ nordiske asset management-aktiviteter kommer Deas for alvor til at træde ind på det nordiske marked.

– Deas Gruppens forventede overtagelse af Aberdeen Standard Investments’ asset management-aktiviteter i Norden og det fremtidige samarbejde er en konsekvens af en nordisk strategi med fokus på at forfølge vækstmuligheder på alle fire markeder, siger adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas Gruppen.

Selskabet vil således styrke det samlede udbud af administrations- og forvaltningsydelser på tværs af værdikæden inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

– Vi ser frem til en spændende rejse sammen med vores nye kolleger, som er kompetente og dedikerede specialister inden for ejendomsinvestering. Sammen vil vi skabe stærke resultater for vores investorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark, siger Henrik Dahl Jeppesen.

Færdiggørelsen af den tiltænkte transaktion er afhængig af, at Aberdeen Standard Investments gennemfører møder med de relevante svenske fagforeninger  som består af Unionen, Ledarna,  Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Akavia og Sveriges Arkitetker og af, at der indhentes godkendelser fra de relevante interne bestyrelser. Efter eksekvering vil handlen fortsat være afhængig af myndigheders og andres godkendelser.

Parterne forventer at kunne gennemføre transaktionen i slutningen af 1. kvartal eller i begyndelsen af 2. kvartal 2021.

Deas Holding ejes af en fond under Montagu Private Equity med hovedkontor i London.

Læs opfølgende interview med Henrik Dahl Jeppesen i:

Deas fortsætter hidsig vækst – forventer omsætning på 775 millioner kr. i 2021

Læs også Opkøb sikrer Deas stærkt 2019 – usikkerhed om 2020

Læs også Stor, større eller størst: Hvem er de største i den danske administrationsbranche?

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

– Sofie Michalsik er mere end et talent