Estate Media –

Nyheder – Danmark

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, Københavns Kommune. Illustration: Københavns Kommune
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten), Københavns Kommune. Foto: Københavns Kommune

Teknik- og Miljø i København finder regnskabsrod: Alle alarmklokker ringer

Det er for tidligt at konkludere, hvorfor reglerne i en afdeling i Teknik- og Miljøforvaltningen er blevet brudt, siger ansvarlig borgmester Ninna Hedeager Olsen

Søren Duran Duus

fredag 27. november 2020 7:07

En afdeling i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har i flere år bogført medarbejdertimer på fiktive anlægskonti uden at have haft budget til det. På tre år er der registreret et underskud på over 37 millioner kr., og beløbet kan stige med yderligere 15 millioner kr. i 2020.

Det oplyser teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten), Københavns Kommune, som har krævet en redegørelse om forløbet, som kan få personaleretlige konsekvenser.

Når politikerne i Københavns Kommune under de årlige budgetforhandlinger bevilger penge til anlægsprojekter, skal de afsatte midler blandt andet gå til at dække lønnen for de timer, som kommunens projekt- og byggeledere, udbudsjurister og tekniske designere bruger på hvert enkelt projekt. Administrationsbidraget skal sikre, at forvaltningens interne udgifter relateret til et anlægsprojekt konteres direkte på anlægsbevillingen for det konkrete projekt.

For tidligt at konkludere
Men i forbindelse med en centralisering og professionalisering af forvaltningens økonomistyring er det netop kommet frem, at der gennem 2017, 2018 og 2019 er bogført 37,1 millioner kr. på tre fiktive anlægsprojekter uden bevilling, og dermed er kommunens regler ikke overholdt. Ved at bogføre forbrug på konti med et negativt budget er udgiften ikke synlig ved almindelig gennemgang, og indtil videre er det ikke til at se, hvilke anlægsprojekter timerne eventuelt skal henføres til. Dermed er proceduren i strid med bevillingsreglerne.

– Det er for tidligt at konkludere, hvorfor reglerne er blevet brudt, men der skal ikke herske tvivl om, at den anvendte praksis på ingen måde er i orden. Alle alarmklokker ringer, når der findes fiktive konti uden dækning for millionunderskud, hvor den øverste ledelse ikke har været orienteret om håndteringen, og det kan være med til at skabe mistillid til en forvaltning, som ellers arbejder hårdt i københavnernes tjeneste.

– I første omgang afventer jeg en redegørelse, som kan klarlægge, hvad der er sket, inden vi lægger os fast på, hvad den skal have af konsekvenser, siger Ninna Hedeager Olsen.

’Under al kritik’
Hun mener, det ’er under al kritik, at Teknik- og Miljøforvaltningen ikke overholder kommunens regler, og det ærgrer hende, at der endnu engang dukker en dårlig sag op’.

Men Ninna Hedeager Olsen understreger, at det er for tidligt at fastslå, hvad den reelle årsag til ubalancen skyldes.

Forvaltningens nye centrale økonomiafdeling vurderer dog, at udfordringen blandt andet kan hænge sammen med forvaltningens overgang til nyt økonomisystem og implementeringen af en ny tidsregistrering, reduktion af anlægsmåltallet i 2018 og en manglende løbende tidsregistrering. Det skal nu afdækkes med en redegørelse til Teknik- og Miljøudvalget, mener Ninna Hedeager Olsen.

( Besøgt 272 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Nyopførte boliger solgt i trecifret millionhandel

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

Ny amerikansk investor i Danmark køber Skt. Petri i milliardhandel

Hotel, Investering, København, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

Kendt ejendom fra Matador solgt off-market

Investering, Transaktioner / tirsdag 26. januar 2021

The Many vil ekspandere – pilen peger først mod Aarhus

PropTech, Pluss, Investering / tirsdag 26. januar 2021

Ny direktør i PFA’s seniorboligselskab efter Michael Nyboe

Bolig, Investering, Virksomheder og mennesker / mandag 25. januar 2021

The Many og Deas indgår strategisk og operationelt samarbejde

PropTech, Administration, Asset Management / tirsdag 26. januar 2021

Kommende konferencer

Onsdag den 3. februar kl. 10:00

WEBINAR Cirkulært byggeri

- nyeste trends og tendenser

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder