- Jeg er mest tilfreds med, at jeg valgte at tage 1 år til Kina for at arbejde efter min bachelor i 2010. Jeg endte med at være derude i næsten 4 år, hvilket jeg er utrolig glad for, siger Jacob de Lichtenberg, Associate Director i Niam. Foto: Niam

Jacob de Lichtenberg: Jeg har været totalt ude af min komfortzone

Der er fuld fart over den svenske ejendomsfond Niam, som de seneste år har været blandt de allermest aktive på det det danske transaktionsmarked. Blandt de seneste opkøb er tre sjællandske boligprojekter, som Niam har købt for knap 400 millioner kr. af den nordjyske ejendomsudviklingskoncern 2E Group.

Niam har aktuelt danske ejendomsinvesteringer for cirka 17 milliarder kr. spredt på fem fonde.

Med i frontlinjen er 33-årige Jacob de Lichtenberg. Som Associate Director er hans vigtigste arbejdsopgaver at identificere og analysere potentielle investeringsmuligheder for derefter at drive købsprocesser frem mod en endelig aftale med sælger og til sidst få overdraget ejendommene til sine kolleger i asset management-afdelingen.

– Det bedste ved mit job er, at jeg lærer noget nyt hverdag. Både fra mine dygtige kolleger og fra de mange eksterne parter, jeg hver dag er i dialog med. Min kontaktflade spænder bredt, og jeg får mange forskellige inputs, for eksempel fra udlejningsfolk, asset managers, folk med viden om teknik og drift, mæglere, advokater, revisorer, bankfolk, ejendomsudviklere og andre sælgere, siger Jacob de Lichtenberg.

Estate Media er i gang med en portrætserie som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, fordi Estate Media ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Dette portræt af Jacob de Lichtenberg, der er opvokset i Allerød nordvest for København, er det 12. i rækken.

Jacob de Lichtenberg kom i 2019 til Niam efter tre år i den københavnske erhvervsmæglervirksomhed Cushman & Wakefield RED, hvor han begyndte som Junior Associate for at ende som Senior Associate.

Læs om talentkonceptet i Hvem er de største talenter i ejendomsbranchen?

Derfor indstillet
I en indstilling af Jacob de Lichtenberg fremhæves det blandt andet:

’Jacob de Lichtenberg arbejder dedikeret og systematisk med transaktioner og asset management i Niam. Han går altid grundigt til værks og er i stand til at tænke nyt og udvikle processer og metoder. Jacob er tillidsindgydende og agerer altid med stor integritet’.

I øjeblikket arbejder Jacob de Lichtenberg med at forbedre og strukturere sine arbejdsprocesser.

– Fordi mit arbejde altid involverer en masse forskellige sager på forskellige stadier, så kan det hurtigt gå hen og blive lidt rodet og ineffektivt, når man springer fra sag til sag. Jeg forsøger derfor dagligt at prioritere opgaverne, så jeg hele tiden ved, hvad det er, som er vigtigt, at enten jeg eller en fra mit team skal have løst. Jeg er også begyndt at gå meget op i, at alle interne møder har en agenda, så der på forhånd er tænkt over, hvad der er vigtigst at få drøftet. Struktur og planlægning øger effektiviteten, og i sidste ende kan jeg nå noget mere, pointerer Jacob de Lichtenberg.

Som mange andre i ejendomsbranchen er det også tilfældigt, at han er havnet i branchen, efter han ganske simpelt så og søgte et jobopslag fra Cushman & Wakefield RED.

– Jeg kendte intet til ejendomme, da jeg søgte, men arbejdsopgaverne lød interessante og flugtede med det, jeg gerne ville dygtiggøre mig indenfor.

Fra Kina til den danske ejendomsbranche
Det var i 2015. Dengang var han Analyst i Across Partners, som er en danskbaseret investeringsbank og rådgiver med fokus på Kinas udgående investeringer. Forinden havde han boet i Kina. Netop de kinesiske år betyder meget for ham.

– Jeg er mest tilfreds med, at jeg valgte at tage 1 år til Kina for at arbejde efter min bachelor i 2010. Jeg endte med at være derude i næsten 4 år, hvilket jeg er utrolig glad for. Jeg kom totalt ud af min komfortzone, men formåede meget hurtigt at omstille mig, og det har givet mig en tro på, at der er ikke noget, jeg ikke kan klare eller omstille mig selv til, siger Jacob de Lichtenberg, der ikke har et specifikt drømmejob i tankerne.

Han har i mange år været interesseret i strukturering, verificering og visualisering af data:

– Både da jeg var i Cushman & Wakefield RED og nu i Niam er det noget, jeg har brugt og bruger rigtig meget tid på. Strukturering og forædling af data er bare helt essentielt for at kunne træffe objektive investeringsbeslutninger, mens visualisering af data signifikant øger forståelsen hos modtageren.

Karriereråd
Jacob de Lichtenberg kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Jeg har haft god gavn af at lade lysten drive mig frem, og mine karrierevalg har altid været drevet af, at jeg kunne få nye udfordringer og tillære mig nye kompetencer fremfor et mere decideret fokus på at ’gøre karriere’. Og så synes jeg, at vi ’unge’ generelt kan lære rigtig meget af de ’ældre’ i branchen, så dem skal vi huske at lytte til en gang imellem.

 

CV – Jacob de Lichtenberg (33 år)

Erfaring:

2019-: Associate Director, Niam

2018 -2019: Senior Associate, Cushman & Wakefield RED 

2016-2018AssociateCushman & Wakefield RED 

2015-2016Junior AssociateCushman & Wakefield RED 

2014-2016Analyst, Across Partners

2011-2013: Head of Office & China Research, Chongqing Anqifugu

2010-2011: Commercial Assistant, Det Danske Konsulat, Chongqing, Kina

Uddannelse:

Enkeltfag – Lejeret, Københavns Universitet (2018)

Cand.merc.fin.Copenhagen Business School (2016)

 

Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Deadline for indstilling var 10. nov. En fagjury er ved at udvælge 35 navne til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, som offentliggøres 30. nov. på estatemedia.dk og i Estate Magasin nr. 7

Som optakt til offentliggørelsen af talentlisten er redaktionen sideløbende i gang med en omfattende portrætserie. De portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på talentlisten.

Læs eller genlæs alle portrætter via links lige under denne tekst

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue